FORESLÅR NEDLEGGING: Rådmann Ellen Beate Lundbergs innstilling til levekårsutvalget går ut på å legge ned Malangen barnehages avdeling i Hamnvåg. Arkivfoto.
FORESLÅR NEDLEGGING: Rådmann Ellen Beate Lundbergs innstilling til levekårsutvalget går ut på å legge ned Malangen barnehages avdeling i Hamnvåg. Arkivfoto.

Vil fortsatt legge ned barnehagen i Hamnvåg

BALSFJORD: I dag skal politikerne i levekårsutvalget ta stilling til nedleggelse av barnehageavdelinga i Hamnvåg. Nok en gang innstiller rådmannen på nedleggelse.

Publisert Sist oppdatert

Nedleggelse av Malangen barnehage sin avdeling i Hamnvåg ble først lagt fram for formannskapet i mai og for kommunestyret i juni. Rådmannens innstilling ble vedtatt i begge de to politiske organene. Barnehageavdelinga i Hamnvåg skulle nedlegges fra og med denne høsten.

Lovlighetsklage

I midten av juni, kort tid etter vedtaket i kommunestyret, ble det levert et krav om lovlighetskontroll av vedtaket til kommunestyret. Kravet ble rettet fra tre politikere fra tre forskjellige lokalpartier i Balsfjord kommune, og lovlighetsklagen ble behandlet i et ekstraordinært kommunestyremøte senere samme måned. Klagen ble tatt til følge, og tidligere vedtak ble opphevet. Det ble da vedtatt at det skulle vurderes alternativ privat eller offentlig drift av barnehagen i bygda, ved ny gjennomgang på et senere tidspunkt.

Familiebarnehage

Nå skal saken gjennomgås på ny. Aller først ut er Balsfjord kommunes nylig opprettede levekårsutvalg. Siden sist har Balsfjord kommune vært i dialog med FAU, og det har vært avholdt et møte mellom Hamnvåg montessoriskole, Sør-Malangen montessoriforening, Sør-Malangen utviklingslag og Balsfjord kommune for å diskutere videre mulige løsninger. Det ble nevnt at dersom kommunal drift ikke ville bli videreført, ville Sør-Malangen montessoriforening være interessert i å drive familiebarnehage. Det har også blitt sett på mulighetene for at Balsfjord kommune kan drive en kommunal familiebarnehage. Rådmannen har imidlertid kommet fram til at ingen av disse to løsningene vil gi et fullverdig tilbud til barnehagebarna.

«Verken kommunal eller privat drift av avd. Hamnvåg vil løse utfordringene med å oppfylle barnehagelovens krav fullt ut om å gi tilfredsstillende pedagogisk tilbud til så få barn», kommer det fram i rådmannens vurdering av saken.

Det blir også trukket fram at en familiebarnehage i privat eller kommunal regi heller ikke vil løse utfordringene som barnehagen har med tanke på rekruttering av kompetent fagpersonell.

Foreslår nedleggelse

Rådmannen mener den beste løsninga for å få til et forsvarlig tilbud, vil være å kunne tilby barna barnehageplass et annet sted.

«For at barna i avdeling Hamnvåg skal få et godt og forsvarlig pedagogisk tilbud av personell som oppfyller kompetansekravene, vil tilbud om barnehageplass annet sted i kommunen være å anse som den beste løsningen».

Det innstilles fra rådmannens side på å legge ned Malangen barnehage avdeling Hamnvåg fra og med nyttår. Det innstilles også på å gjenåpne Fuglelia barnehage på Storsteinnes, som en underavdeling til Moan barnehage fra og med nyttår. Da vil barna fra Hamnvåg få tilbud om plass der, i likhet med barn som står på venteliste til Moan og Trollskogen barnehager.

Powered by Labrador CMS