UTVIKLE: Balsfjord kommune ønsker å utvikle seg som destinasjon, med Tennes som utgangspunkt. Foto: Geir Arne Simonsen
UTVIKLE: Balsfjord kommune ønsker å utvikle seg som destinasjon, med Tennes som utgangspunkt. Foto: Geir Arne Simonsen

Vil gjenreise Tennes som historisk og kulturelt knutepunkt

BALSFJORD: Balsfjord kommune har satt i gang et prosjekt for å utvikle Balsfjord som destinasjon med Tennes som utgangspunkt.

Publisert Sist oppdatert

Tennes er et historisk midtpunkt i Balsfjord kommune fra mange tusen år tilbake. Her har folk møttes i alle tider, noe 4000 år gamle helleristninger vitner om. I dag er det lite aktivitet i området, og det ønsker kommunen å gjøre noe med.

Fikk oppdraget

Prosjektet har vært ute på anbud, og det er Plenum Tjenestedesign og NIELSTORP+ arkitekter som sammen har fått oppdraget med å utforske mulighetene i området og kommunen i sin helhet.

– Bærekraftig nærings- og stedsutvikling er et viktig satsingsområde for Balsfjord kommune. Derfor ønsker vi å gjenreise Tennes som historisk og kulturelt knutepunkt og legge til rette for reiseliv som en viktig næring i Balsfjord og derigjennom sikre arbeidsplasser, øke verdiskaping og øke innbyggertall, sier rådmann i Balsfjord kommune Øyvind Korsberg i ei pressemelding.

Han forteller også til Nye Troms at kommunen har fått støtte til prosjektet fra fylket.

Spennende oppdrag

Plenum Tjenestedesign og NIELSTORP+ arkitekter har gått sammen om å tilby sin kompetanse innen forretningsutvikling, design og arkitektur.

– Dette er et utrolig spennende oppdrag for oss! Vi gleder oss til å sette i gang og håper både innbyggere og næringsliv i Balsfjord ser det enorme potensialet og vil bidra med innsikt og ideer, sier daglig leder i Plenum Tjenestedesign Heidi Johnsen i pressemeldinga.

Prosjektet skal pågå fram til juli neste år, og aktørene vil invitere næringslivet og lokalbefolkningen i Balsfjord med i arbeidsprosessen. I starten kommer det til å bli arrangert arbeidsmøter for de som ønsker å delta og en plan for sosiale medier der alle kan bidra for å løfte prosjektet.

Moderne og spenstig

Arkitektfirma som skal jobbe med prosjektet kommer til å se på mulighetene med å presentere Balsfjord og Tennes lange historie og tradisjoner i en arkitektur som også er moderne og spenstig.

– Nå tar vi et dypdykk i historien, og hører på hva folk tenker og ønsker seg, ser på mulighetene på stedet og diskuterer forretningskonsepter. Deretter går vi i gang med å tegne et svar på alle innspillene, forteller sivilarkitekt og partnet NIELSTORP+ arkitekter Tord Kvien, som for øvrig kommer fra Nordkjosbotn.

Han tilføyer at målet er å utvikle et sted hvor det blir like hyggelig for folk i Balsfjord å treffes som det vil være for besøkende å komme til, og hvor selve opplevelsen med et trivelig lokalmiljø er like viktig som de aktiviteter det deltas i.

Powered by Labrador CMS