TO BESTE: Fredrik Bye og Frank Einar Solberg skåret henholdsvis 14 og 13 mål i fjor for NIL. I år er Bye borte fra laget. Foto: Ivar Løvland
TO BESTE: Fredrik Bye og Frank Einar Solberg skåret henholdsvis 14 og 13 mål i fjor for NIL. I år er Bye borte fra laget. Foto: Ivar Løvland

Vil gjøre hjemmebanen til «Fort Vollan»

NORDKJOSBOTN: Endelig har NIL gode forhold på egen stadion.

Publisert Sist oppdatert

Trener Mikail Köse håper inderlig NIL skal klare trekke mye folk til hjemmekampene sine. Da tror han spillerne skal bli vanskelig å slå på eget kunstgress.

– Vi skal spille så god og underholdende fotball at folk har lyst til å se gutta spille her. Da får de enda mer press på seg, og da tror jeg de vil levere «varene» enda bedre. Jeg håper bare folk kommer på kamp. Da skal vi sørge for underholdninga og poengene, sier Mikail Köse.

Klar for sin andre sesong som trener i Nordkjosbotn idrettslag er han klar på at NIL akter å kjempe om ei plassering minst like god som i fjor. Da endte laget opp på en sterk 5. plass i divisjonen. Han tror det er mulig, selv om en spiller som toppskårer Fredrik Bye er borte, og flere av de eldre etablerte spillerne har hatt et treningsoppmøte i vinter som helt klart kunne vært bedre.

– Når vi nå endelig kan trene hjemme på stor bane, blir alt mye bedre. Det at vi allerede kan trene ut her, betyr alt for oss, sier Mikail Köse, og ser ut over en solfylt og snøfri Nordkjosbotn idrettspark.

Banen ble brøytet for siste «påskesnøen» tidlig i forrige uke, og sist fredag kjørte A-laget den første treningsøkta ute, takket være godværet som slo inn like etter at snøen var borte.

– Vi har jobbet steinhardt for å få banen klar, og det er veldig godt å nå ha den helt spilleklar. Her skal vi ta mange poeng, sier Köse.

Ballbesittelse

Nordkjosbotn-treneren sverger til ballbesittende fotball, fra bakerst og til topp. De vil trille ball i alle ledd, med de farer det medfører. Likevel er det den type fotball de skal servere publikum, og han er sterk i troen på at de skal kunne være med på å kjempe om topp 5-plasseringen i divisjonen.

– Ja, jeg mener vi er et lag som er gode nok for det. Spillerne har kvaliteter nok til det, og vil de det nok, ja da er det 110 prosent gjennomførbart å være topp 5 ved sesongslutt, sier Köse.

Ingen erstatter

Fredrik Bye skåret i fjor 14 mål for klubben i sin ene sesong i NIL. Han er tilbake i Trøndelag nå. Erstatteren er ikke hentet inn, slik det ser ut per nå, men treneren har tro på at andre skal stå frem og ta ansvar.

Fredrik Bye og Frank Einar Solberg skåret henholdsvis 14 og 13 mål i fjor for NIL. I år er Bye borte fra laget.

– Vi har fått en Torstein Norum fra Blåmann. En litt annen type spiss, men jeg tror at når det løsner for ham, kan det bli veldig bra. Daniel Fossan har trent veldig godt og ser skjerpet ut, og med hans rutine og kvaliteter tror jeg han vil sørge for mange målpoeng denne sesongen. Frank Einar Solberg blir selvsagt også en viktig brikke med sin rutine og kvaliteter, mener treneren.

Han setter sin lit til at de mest rutinerte spillerne tar opp hansken og går foran når det kniper om for de yngre guttene på laget.

– Det er da vi trenger store og sterke «generaler» på banen, sier Köse.

Endringer

Tilbake i klubben er Simen Nordgård kommet etter et halvår i moderklubben Storsteinnes, mens Gunnar Strømstad er tilbake etter en sesong i Laksvatn. Begge er spillere med kvaliteter til å være i startoppstillinga. Strømstad ble sågar kåret til årets spiller i NIL i 2016-sesongen. Marco Mathisen kom tilbake til NIL etter noen sesonger i Lyngen/Karnes.

Motsatt vei har Markus Karlsen Skogheim tatt veien. Midtbanespilleren vendte tilbake til L/K etter en drøy halv sesong i NIL sist år, mens reservekeeper Andre Waage har gått til Storsteinnes og spill i 6. divisjon.

Borte først

Nordkjosbotn serieåpner borte mot Ishavsbyen lørdag. Et lag som var midt på tabellen i fjor, og som skapte mye trøbbel for NIL i tilsvarende oppgjør da.

– Men skal vi hevde oss som vi ønsker i år, er dette en kamp vi bør vinne. Selv om det slett ikke blir lett, sier Mikail Köse.
Han ser klart konturene av serielaget som får tillit fra start av i lørdagens seriepremiere.

– Jeg har hatt en vinter til å se hvem som er mest «giret», har ferdighetene og ønsker mest å spille kamper, sier NIL-treneren.

Dårlig vinter

Skal man se på resultatene i vinterserien, kan det bli vanskelig å ta poeng allerede lørdag. NIL har tapt stort sett alle kamper i Grand cup. En liten opptur kom i sist helgs kamp da de spilte 2–2 mot divisjonskollega Stakkevollan.

– Vi skulle selvsagt fått med oss en seiere eller to fra vinterserien, men nå ble det ikke det, så da får vi sikte oss inn mot alvoret og få oss en god start på sesongen. Helst like god som i fjor, da NIL var på tabelltopp etter to serierunder, smiler NIL-trener Mikail Köse.

Og trøster seg med at NIL aldri har levert sterke resultater i vinterserien.

Nordkjosbotn IL 2018

Trener: Mikail Köse.

Hjelpetrenere: Danial Fossan, Frank Einar Solberg og Kim Håvard Lydersen.

Keepertrener: Jon Andre «Jompa» Åsgård.

Oppmann: Levi Gout

Spillerstall:

Keeper: Andreas Berntsen Løvland og Jon Andre Åsgård.

Forsvar: Simen Nordgård, Gunnar Strømstad, Thomas Sjøthun, Lennart Sætre, Chris Andre Skare, Kim Håvard Lydersen, Gard Kvien og Jørgen Stensland.

Midtbane: Frank Einar Solberg, Bjørn Even Høgmo, Kristian Knutsen, Marco Mathisen, Vebjørn Skare, Simon Øverås, Oskar Leiros, Martin Mikkelsen, Audun Berntsen Løvland og John Gundersen.

Angrep: Daniel Fossan, Jørn Erik Aasland, Torstein Norum og Franz Ingebrigtsen.

Powered by Labrador CMS