BEKYMRET: Rektor Solveig Aarbogh på Bardufoss ungdomsskole oppfordrer bilister til å respektere skiltinga på Rustahøgda. Det er fortsatt mye trafikk i skolegården på dagtid. Foto: Morten Kasbergsen
BEKYMRET: Rektor Solveig Aarbogh på Bardufoss ungdomsskole oppfordrer bilister til å respektere skiltinga på Rustahøgda. Det er fortsatt mye trafikk i skolegården på dagtid. Foto: Morten Kasbergsen

Vil ha bilene bort fra skolegården

MÅLSELV: Trafikkbildet ved Bardufoss ungdomsskole er svært kaotisk. Nå har rektor Solveig Aarbogh oppfordret foreldrene til å ikke kjøre barna til skoledøra.

Publisert Sist oppdatert

For ei tid tilbake ble det forbudt å kjøre inn til Bardufoss ungdomsskole og Bardufosshallen på dagtid. Formålet var at elevene skulle få en skolegård uten trafikk. Nå viser det seg at det er mange bilister som ikke respekterer skiltinga.

- Utfordringa vår er at skiltinga i altfor liten grad respekteres av folk som besøker Rustahøgda. Det har vært flere nestenulykker, og vi har ingen elever å miste. Derfor ber vi nå om at alle respekterer skiltinga, forteller rektor Aarbogh.

I forrige uke sendte hun ut ei melding til foreldre og andre foresatte med elever på ungdomsskolen om at elever som blir kjørt til skolen må slippes av på parkeringsplassen ved busslomma på baksida av Bardufosshallen.

- Elevene trenger ikke å bli kjørt helt inn på skolegården. De har bare godt av å gå litt. Ved å kjøre til skoledøra gjør man det lett for sine egne unger, men man utsetter andre sine unger for fare, sier rektoren.

Kjøring til storhallen

Primært ønsker Solveig Aarbogh en skolegård helt fri for biler. Det lar seg imidlertid vanskelig gjøre på kort sikt. De ansatte på ungdomsskolen har motorvarmere plassert på bygget. I tillegg foregår vareleveringa til skolen ved hovedinngangen, hvor elevene går ut og inn i friminuttene og når de skal ha kroppsøving. Alt i alt beskriver rektoren det hele som en fortvilet situasjon.

- Jeg er også fortvilet over at den ganske store og fine parkeringsplassen nedenfor Bardufosshallen er dårlig organisert. Den burde vært opparbeidet med strøm til motorvarmere og elektriske biler.

Etter at Bardufoss storhall ble etablert har det også vært et problem at mange kjører på stikkveien mellom ungdomsskolen og storhallen. Det har blitt satt opp bom på stikkveien, men rektoren har selv sett mye rar kjøring av bilister som prøver å forsere bommen for å kunne kjøre helt fram til storhallen.

- Det har imidlertid blitt bedre etter at det kom en vei bak storhallen. Jeg begynner å se ei endring i kjøremønsteret til folk. Det er stadig flere som bruker den nye veien, noe som gjør at de ikke trenger å kjøre innom skolegården vår.

Bruke sunn fornuft

Alt i alt oppfordrer rektoren på Bardufoss ungdomsskole bilistene til å bruke sunn fornuft når de ferdes på Rustahøgda. På sikt håper hun at det skal komme tiltak som sikrer at det ikke er trafikk på skolegården, men det vil ta litt tid og det vil koste penger. I mellomtida må alle gode krefter gjøre det de kan for at en uoversiktlig trafikksituasjon skal bli så oversiktlig som mulig.

- Det viktigste folk kan gjøre er å forholde seg til skiltene som finnes, og bruke de veiene som skal brukes. Det er enkle ting som kan iverksettes nå, avslutter Solveig Aarbogh.

Powered by Labrador CMS