Nav går digitalt:

DIGITALT: Nav-leder Ingvild Haugli Endresen og ungdomskoordinator Aslak Westphal Nyberg gleder seg til onsdagens digitale Nav-messe med navnet 'Ka vil du bli?' FOTO: Privat Foto: Privat
DIGITALT: Nav-leder Ingvild Haugli Endresen og ungdomskoordinator Aslak Westphal Nyberg gleder seg til onsdagens digitale Nav-messe med navnet "Ka vil du bli?" FOTO: Privat Foto: Privat

Vil ha flest mulig med på «Ka vil du bli?»

MÅLSELV: Nav-kontorene i Midt-Troms kjører onsdag ei digital kompetanse- og opplæringsmesse. Målet er å gjøre flest mulig i stand til å skaffe seg en formell utdannelse.

Publisert Sist oppdatert

– I dagens arbeidsliv etterspørres det fagbrev eller høyere utdanning i nesten samtlige stillinger. Vi ønsker å hjelpe flest mulig til å skaffe seg det, sier Nav-leder Ingvild Haugli Endresen ved kontoret Senja-Sørreisa.

Det er bakgrunnen for at Nav-kontorene i Midt-Troms på onsdag kjører den digitale kompetanse- og opplæringsmessa «Ka vil du bli?» På den skal ulike aktører presentere sine opplegg og læreløp og være til stede og tilgjengelig for alle som vil stille spørsmål til dem.

– I disse koronatider er dette måten å gjøre det på. Det er lett å få alle deltakere til å stille på en slik digital messe, og det er lett for alle som vil å melde seg på og bli med, sier Haugli Endresen.

Det er satt av to timer til onsdagens digitale treffpunkt. I fjor var første gang Nav-kontorene i Midt-Troms dro i gang en digital messe, og den ble en suksess med mange deltakere. Siden har andre tatt etter, og de lokale Nav-kontorene gleder seg nå til onsdagens hendelse.

– Vi retter oss inn mot dem som ikke har påbegynt eller ikke har fullført videregående opplæring. Det er vanskelig å få seg jobb uten fullført videregående opplæring, og derfor settes dette støtet inn her nå, sier Nav-lederen.

På denne messa kan deltakerne chatte eller ha videosamtale med de ulike som er med på standene. Der er videregående skoler i Troms og Finnmark, Forsvaret, Opplæringskontoret, Fylkeskommunen og også en videregående skole i Vestland fylke og Utdanning Nord i Övertorneå i Nord-Sverige blant deltakerne.

– Uten fullført videregående opplæring står jobbsøkere svakt når de søker på jobb. Her håper vi å kunne presentere flere utdanningsmuligheter for dem som trenger det. Vi søker dem som er arbeidsledige, permittere eller som vil studere ved siden av jobb, sier Ingvild Haugli Endresen.

Hun understreker at alt er helt uforpliktende og frivillig, og en mulighet til å undersøke alle muligheter på en plass. Med ei digital messe når de også svært mange på en effektiv måte.

Powered by Labrador CMS