OMVEI: Hvor veien skal gå er ikke riktig avgjort enda, men Balsfjord næringsutvikling håper å få markedsført ei rute som vil gi folk lyst til å ta en omvei på sin ferd mot Tromsø.
OMVEI: Hvor veien skal gå er ikke riktig avgjort enda, men Balsfjord næringsutvikling håper å få markedsført ei rute som vil gi folk lyst til å ta en omvei på sin ferd mot Tromsø.

Vil ha folk til å velge omvei til Tromsø – gjennom Malangen

BALSFJORD: Nå skal muligheten for alternative ruter til Tromsø, fullspekket av kultur, historie og lokale tjenester undersøkes. Folk og næringsliv inviteres derfor til uka til et arbeidsmøte for å komme med innspill.

Publisert Sist oppdatert

Noen ganger har man lyst til å velge raskeste vei for å komme seg fra A til B, mens andre ganger ønsker man kanskje å ta en spennende omvei. Balsfjord næringsutvikling har lyst til at omveien folk skal velge skal gå gjennom Malangen. At de som ferdes langs veiene i regionen skal velge ei alternativ rute full av opplevelser og rekreasjon.

Tilskudd

Balsfjord næringsutvikling har fått tilskudd fra Troms og Finnmark fylkeskommune til å utforske mulighetene for alternative ruter til og fra Tromsø, og har derfor invitert innbyggere, lag, foreninger og næringsliv i Balsfjord til et spennende arbeidsmøte. Møte finner sted på Malangen Resort onsdag. I tillegg til innbygger er det særlig tilbydere innen reiseliv og turisme, som overnattingssteder, spisesteder, kunsthåndverkere, galleri, produsenter av gårdsmat, historiske minnesmerker, historiefortellere, bygde- og idrettslag, turlag, kulturlag med flere som Balsfjord næringsforening håper at skal kunne komme med innspill til prosjektet.

– Vi ønsker hjelp til å finne det unike. Hva er det unike med stedet? Hva er det unike med historien, og hva er det unike med mat og tjenester man kan tilby langs ruta? spør daglig leder i Balsfjord næringsforening, Heidi Johnsen.

Gyllen omvei

Den daglige lederen sammenligner det de ønsker å få til med «Den gylne omvei» i Trøndelag.

– Det er kultur, mat, rekreasjon og ulike opplevelser. Vi vet ikke eksakt hvor veien skal gå eller hva navnet skal være, men vi ønsker å involvere innbyggere og reiselivet for å finne det ut, sier Johnsen.

Balsfjord næringsforening skal jobbe med å styrke næringslivet som allerede er i kommunen og bidra til at det utvikler seg.

– I utgangspunktet skal vi jobbe for økt verdiskapning og flere arbeidsplasser. Vi skal bygge en sterk merkevare, og dette prosjektet kan være et eksempel på hvordan jobbe med andre slike ruter eller andre reiselivsprosjekter. Vi har mye unikt i denne kommunen, sier Johnsen.

Prosjekt

Prosjektet bygger på mulighetsstudien «Kulturveien til Tromsø». Studien ble gjennomført av Ord i Landskap ved prosjektleder Lill-Karin Elvestad, og konklusjonen der var at interessen og potensialet for å tilby mat-, natur-, og kunst- og kulturopplevelser langs kulturveien er enormt. Prosjektet videre skal ledes av selskapet Plenum tjenesteutvikling, som er leid inn av Balsfjord næringsutvikling.

Prosjektet startet opp i månedsskiftet mellom august og september og vil pågå fram til i slutten av februar 2022.

Powered by Labrador CMS