TURKART: De lokale o-gruppene ønsker å få flest mulig ut i naturen ved hjelp av turorientering Foto: Privat
TURKART: De lokale o-gruppene ønsker å få flest mulig ut i naturen ved hjelp av turorientering Foto: Privat

Vil ha folk ut på turorientering i Målselv

MÅLSELV: Bruk sommeren og høsten ute i skogen på jakt etter turorienteringsposter! Det er oppfordringa fra Målselv IL og Mellembygd o-lag.

Publisert Sist oppdatert

O-gruppa i Målselv IL og Mellembygd o-lag tilbyr i år felles turorientering i nedre del av Målselv kommune. Det er et aktivitetstilbud som både er helsefremmende og smittevernvennlig.

«Vi er fortsatt i en situasjon i Norge og verden, med begrensninger i både handle- og bevegelsesfriheten. Men samtidig sier Folkehelseinstituttet at fysisk aktivitet er bra for helsa, og anbefaler alle å være i aktivitet innenfor de rammer som er satt av smittevernhensyn. Da er turorienteringen, som vi i o-gruppene tilbyr, en fin mosjonsaktivitet. Alle kan alene, eller sammen med familien, fritt velge et antall poster etter egen dagsform, vær og motivasjon.»

Det skriver o-gruppa i Målselv IL og Mellembygd o-lag i en epost til sporten.

90 poster

De viser til at dette samtidig avlaster de aller største utfartsstedene, og at hver enkelt kan få en bonus ved å oppdage nye fine småstier og nye områder i jakt på turorienteringsposter. O-gruppene viser til at de har mer informasjon om sitt opplegg for turorienteringen på nettsiden turorientering.no, og deretter søk etter Målselv.

I år har de lagt ut rundt 90 poster totalt. Av dem er 20 poster på to såkalte grønne turer. De er for alle, og er et lavterskeltilbud innen orientering med hensyn til vanskelighetsgrad og tilgjengelighet. En grønn tur skal være et tilbud for alle, uansett bevegelighet, og de krever ingen forkunnskaper eller erfaringer innen o-sporten. Årets to slike grønne turer er lagt til Rustahøgda og ved Mellembygd kultur og oppvekstsenter. Den grønne turen på Rundhaug blir lagt ut før skolen starter i august.

App

I tillegg har o-gruppene lagt ut to litt vanskeligere turer, såkalte blå turer, på kartet rundt Bardufosstun og Karlstad skole. På kartet over Målselv fjellandsby, Steinberget og Sørhus/Rustafjellet er det lagt ut poster som vanlig skogsorientering med postplukk. Disse postene har enda høyere vanskelighetsgrad.

«Vi satser også i år på et rent digitalt opplegg. Det vil si at turene kjøpes på «Turorientering.no». Kartene lastes så ned som pdf-filer for utskrift hjemme eller ha dem med på mobilen. Kartene kan også kjøpes direkte i appen «Turorientering» på mobilen. Appen kan lastes ned fra Apple Store eller Google Play», skriver o-gruppene i e-posten til sporten.

De understreker at postene i turorientering henger ute i skogen i flere måneder, og aktiviteten skjer ikke på tid. Hovedpoenget er å være innom flest poster i løpet av perioden de henger ute.

Powered by Labrador CMS