TRAFIKKFARLIG: På Altevannsveien mot Hundtorp og Viken kan det oppstå trafikkfarlige situasjoner når gående og joggere må dele veibanen med bilistene. Foto: TERJE TVERÅS
TRAFIKKFARLIG: På Altevannsveien mot Hundtorp og Viken kan det oppstå trafikkfarlige situasjoner når gående og joggere må dele veibanen med bilistene. Foto: TERJE TVERÅS

Vil ha gangvei til de myke trafikantene

BARDU: På fylkesvei 8470 mellom Setermoen leir og Viken er det nå flere joggere enn før. Det skaper trafikkfarlige situasjoner.

Publisert Sist oppdatert

Under kommunestyremøtet onsdag stilte representant fra Arbeiderpartiet, Stein Åge Nikolaisen, et spørsmål om hva Bardu kommune kan gjøre med denne veistrekningen for å sikre trygg ferdsel og en bedre sameksistens mellom bilister og myke trafikanter. Dessuten om kommunen kan sette i gang et felles prosjekt med fylkeskommunen tilsvarende gangveien på Karlstad i Målselv, der det er grusdekke.

Nikolaisen fortalte at joggerne primært består av militært personell, og at disse gjerne løper to i bredden, om morgenen og om ettermiddagen når folk ellers ferdes til og fra jobb og til fritidstilbud. Fartsgrensa på strekningen varierer fra 60 til 80, og uten gatelys på store deler av veien kan det oppstå skumle situasjoner.

Ordfører Toralf Heimdal sa at denne strekningen har vært oppe i trafikksikkerhetsutvalget helt siden 2008.

Rådmann Håvard Gangsås forklarte at grunnen til at det er så mange joggere fra leiren og sørover langs fylkesvei 8470, er at mange av treningstilbudene er stengt i leiren på grunn av koronasituasjonen. Gangsås har tatt kontakt med plassmajoren, som i sin tur oppfordrer joggerne til å bruke andre treningsområder enn denne strekningen.

Han minnet om at det på reguleringsplanen for skytefeltet er tegnet inn en gang- og sykkelvei fra teknisk verksted til Hundtorp, og mente at reguleringsarbeidet burde vært prioritert. Han sa at kommunestyrerepresentantene kunne foreslå at saken kom inn som en del av budsjettreguleringen, men var klar på at avtaler og ansvarsforhold for bygging og vedlikehold må være på plass før man i det hele tatt tenker på å gjøre noe.

Powered by Labrador CMS