Planlegger en konsert av det sjeldne slaget:

HYLLES: Neste år er det 100 år siden operasangeren Aase Nordmo Løvberg ble født i Målselv. Det kan bli markert med en stor operakonsert på Fossmotunet med Kringkastingsorkesteret som en sentral aktør. Fotomontasje: NTB/Arkiv
HYLLES: Neste år er det 100 år siden operasangeren Aase Nordmo Løvberg ble født i Målselv. Det kan bli markert med en stor operakonsert på Fossmotunet med Kringkastingsorkesteret som en sentral aktør. Fotomontasje: NTB/Arkiv

Vil ha KORK med for å hylle Målselvs store operadronning

Neste år ville Aase Nordmo Løvberg ha fylt 100 år. Nå planlegges det en stor operakonsert i Målselv for å hylle kommunens store operastjerne.

Publisert Sist oppdatert

– Sannsynligheta for at vi får til den store konserten, er større enn at vi ikke får den til.

Det sier Bjørn-Henning Gulbrandsen i Goldbrand Productions i Tromsø. Han er initiativtaker til den store operakonserten som kan komme til å samle inntil 2.000 publikummere på Fossmotunet 12. august neste år.

– Vi må ha litt mer finansiering på plass før vi sier at konserten kommer til å bli, men 1. juli i sommer skal vi ha det klart eller ikke. Jeg tror dette blir en fantastisk konsert om vi får det til, og det har jeg god tro om at vi skal klare, sier Gulbrandsen.

KORK kommer

En vesentlig faktor i den operakonserten er Kringkastingsorkesteret (KORK). De har sagt seg villig til å komme til Målselv for konserten, og de har holdt av denne uka i programmet sitt neste år. Om konsert blir realisert, blir den sannsynligvis også TV-sendt på NRKs egne flater.

– Det er nok svært store sjanser for det, sier Gulbrandsen.

TV-bilder

Han mener det vil bli fantastiske TV-bilder fra området, med naturen i området og et fullskala symfoniorkester med 70 medlemmer som spiller i unike omgivelser på Fossmotunet.

– Å kunne få 2.000 publikum er ikke umulig. Da KORK var på Bø i Vesterålen i fjor solgte de 1.500 billetter og kunne solgt det dobbelte, sier Bjørn-Henning Gulbrandsen.

Skuffet

Han kom selv på initiativet til en konsert i anledning Aase Nordmo Løvbergs 100-årsjubileum neste år. Bakgrunnen var at han var på avdukinga av minnebautaen i 2018. Da syntes han oppslutninga fra media var alt for dårlig tatt i betraktning hennes store sangkarriere. Samtidig har han jobbet med flere produksjoner og har bekjentskaper opp mot KORK.

– De tente fort på ideen, og har satt av den uka til å være i Målselv. De vil komme med et fullskala symfoniorkester, og i tillegg blir det solister i toppklasse som vil opptre, sier han.

Ikke tungbedt

Gulbrandsen tok kontakt med Elsa Nymo etter at ideen om en konsert kom. Hun tente fort på ideen, og nå er det opprettet ei ressursgruppe som jobber for å få alle konsertbrikkene på plass. Der er Nymo med som Målselv Historielags representant. Fossmotunets støtteforening og Mellembygd mannskor er også blant de som er representert i denne.

– Da jeg tok kontakt med Elsa i september i fjor var hun ikke vanskelig å få med på jobben. Hun sto jo også i bresjen for statuen til Aase på Fossmotunet, sier Bjørn-Henning Gulbrandsen.

Han er klar på at operakonserten er godt forankret i Målselv og kulturmiljøene der.

Billetter senere

Samtidig understreker han at ingen billetter legges ut for salg før alle økonomiske hindringer er fjernet. De har søkt støtte flere steder, og håper å komme i mål med finansieringa.

– Det er billettsalget som utgjør den største inntektsposten, men vi må ha en del andre eksterne midler på plass før vi sier «go», sier Bjørn-Henning Gulbrandsen.

Karriere

Aase Nordmo Løvberg fra Målselv ble verdenskjent som operasanger, og opptrådte blant annet på operaen i Paris, London, New Orleans, München, Roma, Kungliga Operan i Stockholm, ved Wiens Statsopera og ved The Metroplitan Opera i New York, og ble senere sjef ved Den norske opera i 1978. Hun gikk bort i 2013.

Støtte

I en søknad fra historielaget til Målselv kommune ber de om støtte til operakonserten. I innstillinga til neste ukes møte i formannskapet er innstillinga fra kommunedirektøren positiv. Han innstiller på at kommunen yter en støtte på 250.000 kroner til jubileumskonserten. Pengene hentes over konsesjonsfondet.

Powered by Labrador CMS