OPPFORDRET MÅLSELV Å STYRKE MELKEPRODUSJONEN: Mette Pedersen Anfeltmo (Sp) la fram forslaget om melkeproduksjon som næringsfyrtårn. Men flertallet hang seg ikke med på det.
OPPFORDRET MÅLSELV Å STYRKE MELKEPRODUSJONEN: Mette Pedersen Anfeltmo (Sp) la fram forslaget om melkeproduksjon som næringsfyrtårn. Men flertallet hang seg ikke med på det.

Vil ha melkeproduksjon som næringsfyrtårn

MOEN: Målselv Senterparti ønsket å løfte melkeprodusjonen med å gi den næringsfyrtårnstatus. Men kommunestyrets flertall prioriterte fly, film og idrettsarrangementer.

Publisert Sist oppdatert

I onsdagens kommunestyremøte skulle politikerne på ny velge tre næringsfyrtårn. Det var Mette Pedersen Anfeltmo (Sp) som la fram forslaget.

– Troms er det fylket med størst reduksjon i melkeproduksjonen. I Målselv har vi igjen 22 ku- og 2 geitemelkeprodusenter. De trenger ei kraftig støtte, og det å satse på dette er solid forankret i kommunedelens samfunnsdelplan og fylkesplanen. Vi vil løfte landbruk generelt og melkeproduksjon spesielt, sa hun.

Videreførte de gamle

Ønsket nådde ikke fram. Partiet fikk støtte fra SV i saken, men det store flertallet ønsket andre næringsfyrtårn. Det er Midt-Troms regionråd som har oppfordret kommunen til å peke ut tre næringsfyrtårn. Dette skal være tre tydelige prosjekt med betydning for kommunen og regionen, som både kommunen og regionen sammen skal løfte fram. Dette er ei satsing som ikke er ny. I perioden 2011–2015 har Målselvs næringsfyrtårn vært Filmcamp, idrettsarrangementer og Bardufoss lufthavn. Disse ville flertallet videreføre, og det var Høyre som la fram forslaget om dette.

– Vi ønsker å stå ved de tre områdene vi har hatt tidligere. Vi mener de fortsatt er og blir næringsfyrtårnene våre, sa Edgar Andersen (H)

Målselvs fyrtårn ble med det:

1. Å styrke Bardufoss lufthavn med økt trafikk og charter, samt utvikling av synergier knyttet til de etablerte miljøer rundt flyplassen

2. Videreutvikling av Filmcamp for film-

industri, næringsutvikling og filmutdanning

3. Videreutvikle Målselv for store idrettsarrangement og idrettsutdanning

Alternativ

I forkant av rulleringa av næringsfyrtårn, fikk kommunen innspill mulige næringsfyrtårn. I saksframlegget kom det fram at følgende ble foreslått fra næringsliv, lag og foreninger:

• Styrking av Bardufoss lufthavn

• Videreutvikle Filmcamp

• Etterbruk av Høgtun

• Etablering av Aase Nordmo Løvberg-hus

• Kultur-, idretts-, utdannings- og næringsutvikling på Rustahøgda

• Kraftsamling av utmarks- og næringskompetanse

• Andslimoen for industri og storvarehandel

Ordfører Nils Foshaug (Ap) forsikret om at han ville jobbe videre med samtlige av dem, og ikke bare de tre med næringsfyrtårnsstatus.

– Se på alle mulighetene vi har. Det er nesten et luksusproblem. Jeg kommer til å jobbe med alle, sa han.

Powered by Labrador CMS