VEINAVN: Dalveien på Storsteinnes er blant veiene i Balsfjord som er i prosessen med å få nytt navn. Dette er en prosess som kan gå fortere i framtida, med eget navneutvalg. Arkivfoto: Leif A. Stensland
VEINAVN: Dalveien på Storsteinnes er blant veiene i Balsfjord som er i prosessen med å få nytt navn. Dette er en prosess som kan gå fortere i framtida, med eget navneutvalg. Arkivfoto: Leif A. Stensland

Vil ha mer effektiv adressering i Balsfjord

BALSFJORD: Rådmannen i Balsfjord ønsker at det oppnevnes et politisk navneutvalg i kommunen. Et slikt tiltak skal skape fortgang i kommunens navnesaker.

Publisert Sist oppdatert

Balsfjord kommune har fortsatt en del veier som mangler navn og er i prosessen med å få det. Det er gitt midlertidige navn til fem veier i påvente av behandling av adressenavn. En vei mangler navn og en vei må endre navn fordi den har for likt navn som en annen vei i kommunen.

Bakpå

I en årrekke har Balsfjord kommune jobbet for at alle mennesker i Balsfjord skal ha en adresse og et navn på veien som de bor i. Som en følge av ressursmangel og utskiftning av personell på planavdelinga har arbeidet trukket ut i tid. Ifølge rådmannen er det også i dag en etterslep på navnesaker som det må tas tak i.

«Dette er sakene vi har oversikt over per i dag. Det dukker fort opp nye veier som skal ha navn,» kommer det fram i sakspapirene til denne ukens kommunestyremøte.

Politikere

Torsdag skal kommunestyret ta stilling til rådmannens forslag om å opprette et eget navneutvalg i kommunen. Målet med det er at adresseringsprosessen i kommunen skal foregå mer effektivt. Rådmannen forklarer at utvalget kan bestå av ansatte i organisasjonen, inkludert rådmannen selv, men han innstiller på at utvalget skal bestå av tre politikere, som skal velges ut i fra spesielle kriterier.

«Det bør delegeres vedtaksrett til navneutvalget, der medlemmene velges ut fra kriterier om lokal tilhørighet, lokalkunnskap historisk og kulturelt, og god kjennskap/kontakt med den eldre lokalbefolkningen,» står det i saksframlegget.

Utvalget skal være tilgjengelig på kort varsel for avgjørelse i navnesaker. Rådmannen forklarer at det forventes at medlemmene i utvalget setter seg grundig i navnesakprosessen og saksbehandling av navnesaker. Rådmannen skal fremdeles forberede navnesaker, samle inn forslag og sende på høring. Utvalget skal gjøre vedtak om navnevalg og skrivemåte.

Powered by Labrador CMS