ENKLERE SAKSBEHANDLING: Henrik Stangnes og Målselv Ap har spilt inn forslag til endringer i motorferdselforskriften til den pågående prosessen i Målselv kommune om nye retningslinjer for behandling av dispensasjonssøknader.
ENKLERE SAKSBEHANDLING: Henrik Stangnes og Målselv Ap har spilt inn forslag til endringer i motorferdselforskriften til den pågående prosessen i Målselv kommune om nye retningslinjer for behandling av dispensasjonssøknader.

Vil ha mer rettferdig fordeling av skuterdispensasjoner

MÅLSELV: Målselv Arbeiderparti vedtok på sitt årsmøte å sende inn forslag til kommunen om endringer på deler av loven som regulerer motorisert ferdsel i utmark.

Publisert Sist oppdatert

Leder i Målselv Arbeiderparti, Henrik Stangnes, sier at utspilles deres kommer i anledning at plan- og næringsutvalget allerede er i en prosess med å utarbeide nye retningslinjer for motorisert ferdsel i utmark som skal være klar før de skal i gang med å saksbehandle kommende sesongs dispensasjoner.

– Forslagene er mest for at det skal være mer rettferdig. For eksempel foreslår vi at den som har skuterdispensasjon for kjøring til hytta selv skal kunne bestemme hvilke fire personer som skal kunne bruke dispensasjonen heller enn at vi i kommunen skal sitte og bestemme det, sier han.

Videre sier Stangnes at det er på høy tid å se på reguleringa etter som flere rundskriv og retningslinjer utgitt av departementet og/eller Fylkesmannen for lengst er foreldet, noe som gir rom for feiltolkning og feilvurdering av de som forvalter lovverket.

Fylkesmannen har vært ganske tydelig på hva vedkommende mener om rekreasjonskjøring med snøskuter. Etaten er ifølge Stangnes inne i dette samarbeidet med Målselv kommune om å utarbeide nye retningslinjer.

– Så det er lov å håpe, sier han.

Lette saksbehandlinga for kommunen

For mange fysisk funksjonshemmede er det vanskelig å komme seg ut å nyte en fin vinterdag med for eksempel isfiske. Stangnes sier at de i Arbeiderpartiet gjerne ser at funksjonshemmede og personer med varig funksjonsbegrensning gis samme mulighet som tidligere til dispensasjon for å kjøre til nærliggende fiskevann uten å bli henvist til bruk av etablerte rekreasjonsløyper.

– Om det var mulig å få til en felles utforming av legeerklæring på dette, vil det være langt vanskeligere for saksbehandler å overprøve legeerklæringa, sier han.

Det tredje punktet de har spilt inn endringsforslag på er å tillate at etablerte rekreasjonsløyper utvides med «avstikkere» til fiskevann langs løypene, og eventuelt en sammenhengende løype mellom Dividalen og Kirkesdalen fra Høgskardhus.

En slik forlengelse av Høgskardhusløypa reduserer ifølge Målselv Ap behovet for dispensasjoner betraktelig, da et stort antall søknader gjelder Sandelvatnet og Lappskardvannene.

– Det vil gi færre dispensasjonssaker og lette jobben for saksbehandlerne, sier lokallagslederen.

Powered by Labrador CMS