GJERNE FLERE LAG: Målselv IL ønsket seg mer enn lokal motstand i vinterserien. Her er en MIL-spiller i duell med en Bardu-spiller. Foto: Ole Reidar Mathisen
GJERNE FLERE LAG: Målselv IL ønsket seg mer enn lokal motstand i vinterserien. Her er en MIL-spiller i duell med en Bardu-spiller. Foto: Ole Reidar Mathisen

Vil helst møte «nye» lag i vinterserien

RUSTAHØGDA : I helga ble det spilt 18 kamper i årets vinterserie i Bardufoss Storhall. Lag fra hele kretsen hadde funnet veien til Rustahøgda for å konkurrere mot lag de sjeldent eller aldri møter.

Publisert Sist oppdatert

– Ungene er veldig interessert i å høre hvilke lag de skal møte. De synes det er spennende å konkurrere mot nye lag fra andre deler av fylket, sier Christian Hoff Jensen.

Haner trener for Stakkevollan IL jenter 07/08. De er bare ett av de mange lagene fra Tromsø i vinterserien. Selv om de har egen vinterserie i Tromsø har flere av valgt å spille på Bardufoss. Muligheten til å spille mot andre lag gir motivasjon og flere trenere mener det gir en annen motivasjon for å få ungene til å spille fotball.

Helårsidrett

Fotball er blitt en helårssport og det er mange meninger om at sporten nå konkurrerer mot etablerte vinteridretter som håndball, langrenn og skiskyting. Trenerne selv mener at dette ikke er et problem.

– Vi prøver etter beste evne å legge treningene slik at de ikke kommer i konflikt med de øvrige treningene ungene har på vinteren, sier trener Lene Rasch-Malnes.

Bardu IL gutter 2009 stilte med en stor tropp til helgas vinterseriekamper.

Huner trener for BOIF jenter 2007 sammen med Frank Nilsen. Trenerne forsøker å tilpasse treningene sine i forhold til andre idretter. Ungene selv ser også ut til å balansere de ulike treningene godt.

Spillerne på Bardu IL gutter 2009 er ett av lagene med mange allsidige idrettsutøvere. Innad i laget driver de med alle typer idrett man kan finne i Bardu.

– Ingen av treningene mine går samtidig, så det går fint å drive med flere idretter, sier William fra Bardu IL gutter 2009.

Kombinasjonslag

Bardu IL stiller ikke med eget lag i klassen Jenter 2007 i vinterserien. Det gjør at de mest ivrige ikke får spille kamper for klubben sin på vinteren. Dette fant Dina Bjørnenak Soleng og Emma Dybdal Midttun en løsning på.

– Vi hadde lyst til å spille fotball i vinter så vi spurte foreldrene våre om det var mulig å spille for BOIF i vinter, sier Emma.

Dina Bjørnenak Soleng og Emma Dybdal Midttun spiller normalt for Bardu IL, men er gjestespillere for BOIF i årets vinterserie.

Jentene er fornøyde med denne løsningen og det gjør ingenting for laget at de egentlig tilhører noen andre. De er begge enige i at det viktigste er å få spille fotball og om det står BOIF eller Bardu på drakta har ingenting å si.

Frank Nilsen er trener for jentelaget og er veldig fornøyd med løsninga. De hadde gjestespillere på laget i forrige vinterserie og er enige i jentenes mening om at det viktigste er å få spille fotball.

Lokal motstand

Selv om det kommer lag fra andre deler av kretsen så er det enkelte klasser som har få påmeldte lag. Klassen for gutter 2009 har barefire påmeldte lag i serien og alle er lokale.

– Vi hadde jo håpet på at guttene skulle få møte motstand som de ikke møter hele sommeren, men det viktigste er at de får spille kamper, sier Egil Jensen, somtrener Målselv IL gutter 2009 sammen med Cato Moeng.

Laget har trent i storhallen på Rustahøgde i flere sesonger. De er kjent med hallen og de er kjent med lagene de møter fra Bardufoss, Salangen og Bardu. Kamptrening er viktig men ny motstand kan hjelpe på å beholde motivasjonen gjennom en lang vinter.

Daglig leder i BOIF, Erling Andreassen, håper selvfølgelig at det kommer flere unge lag andre deler av kretsen neste år.

– Vi håper jo at det vil bli mer attraktivt også for unge lag å komme når de spiller alle kampene på én dag, sier Andreassen.

Frivillige

Det kreves selvfølgelig dugnad for å få ei kamphelg til å gå rundt. Foreldre stiller opp til mer enn bare å heie på sidelinjen. Kafédriften er et godt tilskudd til økonomien i fotballgruppa, og det er til tider hektisk i det lille kaféutsalget i storhallen.

– Det gikk så fort og det var så mye folk at vi nesten glemte å ta betalt, forteller en av foreldrenei utsalget.Ved siden av foreldreinnsatsen stiller klubben med unge spillere som får dommererfaring. Stakkevollantrener Christian Hoff Jensen er en av de som roste dommerne. Han sier dommerne er flinke og det gir ungene mange gode læringsmomenter i kampene.

Powered by Labrador CMS