Illustrasjonsfoto Foto: Maiken Kiil Kristiansen (ARKIV)
Illustrasjonsfoto Foto: Maiken Kiil Kristiansen (ARKIV)

Vil ikke endre fartsgrensen

BALSFJORD: Statens vegvesen vil ikke sette ned fartsgrensen i 60-sonen fra Nordkjosbotn og nordover. De har vurdert forholdene etter en søknad om nedsatt fartsgrense.

Publisert Sist oppdatert

Det var en beboer i området som i sommer søkte Statens vegvesen om å få fartsgrensa på de første fem kilometer av strekninga fra Nordkjosbotn og mot Skibotn satt ned fra 60 til 50 km/t. Vedkommende begrunnet søknaden med at deler av strekninga er uten gang- og sykkelsti, at det er en rekke avkjørsler der og at strekninga benyttes av mange skolebarn på vei til og fra skolen.

Statens vegvesen har vurdert søknaden, men har ikke kunnet finne grunnlag for å gjøre noen reduksjon av hastigheta på strekninga. I sitt svar skriver de at E6-strekninga ikke kan defineres som innenfor tettbygde strøk. Utenfor tettbygde strøk brukes 60 km/t på veger med mange avkjørsler og/eller stor aktivitet på vegens sidearealer.

De viser også til at årsdøgntrafikken på denne strekninga er rundt 2700 enheter, noe som anses som en middels trafikkmengde. At aktiviteten av gående og syklende ikke er større enn det som er normalt med tanke på bebyggelsen, og at vegens geometri ikke gir grunnlag for hastighetsreduksjon, gjør at Statens vegvesen ikke vil senke fartsgrensen til 50 km/t på denne strekninga.

«Dette innebærer at fartsgrensen langs E6 her er riktig i forhold til våre kriterier for fastsettelse av fartsgrenser», skriver overingeniør Stein Berg-Johansen i sitt svar til søkeren.

Han lover imidlertid at de vil følge med på utviklinga i området, og vil vurdere tiltak dersom forholdene endrer seg. Samtidig understreker han i sitt svar at politiet har et særlig ansvar for overvåking og kontroll av atferden til trafikantene.

Powered by Labrador CMS