VIL IKKE HA DEN: Bardu kommune vil ikke overta ansvaret for ei trebru etter Forsvarsbygg. Foto: Knut Solnes (Arkiv)
VIL IKKE HA DEN: Bardu kommune vil ikke overta ansvaret for ei trebru etter Forsvarsbygg. Foto: Knut Solnes (Arkiv)

Vil ikke overta trebru

BARDU: Forsvarsbygg vil bli kvitt en trebru i Bardu. Men kommunen er ikke spesielt interessert i å overta den.

Publisert Sist oppdatert

Det er i forbindelse med at Forsvarsbygg holder på å rydde opp i avtaler etter nedleggelsen av Bardujord leir at trebrua er blitt et tema.

Brua går over Tverrelva ved Bruhaugen, og Forsvarsbygg ønsker at Bardu kommune skal overta den slik den er i dag.

– Det er et ønske fra vår side at denne blir overtatt av Bardu kommune, vederlagsfritt slik at det sikrer adkomst over elven for allmennheten. Det gjøres oppmerksom på at det er oppmerkede turstier som har utgangspunkt fra dette området. Håper på positiv tilbakemelding fra Bardu kommune, skriver Forsvarsbygg i et brev til Bardu kommune.

Men kommunen mener de har nok veier og bruer å ta vare på, og vender tommelen ned for overtakelse av brua.

Kommunen peker på at man har mange kommunale bruer fra før av, og over 10 mil bilvei å ta vare på, og ønsker derfor ikke mere på lista over ting å drifte.

– Bardu kommune har cirka 100 kilometer bilvei og 19 bruer som vedlikeholdes og brøytes av kommunen. Fra kommunens side er det ønskelig å sikre allmennhetens rett til å bruke veiene. På den annen side er kommunen avhengig av å holde utgiftene til drift av kommunale veier nede slik at det frigjør midler til andre formål. Ut ifra en totalvurdering takker Bardu kommune nei til overtakelse av brua, skriver Bardu kommune.

Powered by Labrador CMS