BULA OG BARNEHAGEN: Formannskapet ønsker å regulere både tomta der den gamle barnehagens tår og tomta der BULA-huset står til boligformål, og bruke dem til kommunale boligtomter. Foto: Leif A. Stensland (arkiv)
BULA OG BARNEHAGEN: Formannskapet ønsker å regulere både tomta der den gamle barnehagens tår og tomta der BULA-huset står til boligformål, og bruke dem til kommunale boligtomter. Foto: Leif A. Stensland (arkiv)

Vil ikke selge barnehagetomta

BALSFJORD: Det er fem år siden gamle Storsteinnes barnehage var i bruk. Kommunen har tidligere forsøkt å selge tomta det gamle bygget står på, men ønsker nå å bruke den til kommunale boligtomter.

Publisert Sist oppdatert

Det var i 2017 at Balsfjord kommune la ut tomta til gamle Storsteinnes barnehage ut for salg. Kun ett bud kom inn, men intensjonsavtale ble gjort og intensjonen var å selge til en lokal entreprenør som ønsket å bruke tomta til boligformål. Salget ble imidlertid aldri noe av, og tomta er fremdeles i kommunal eie.

Ny interesse

Kommunen har nå mottatt forespørsel fra en annen aktør om kjøp av eiendommen. Denne kjøperen vil rive bygget innen et par år og vil benytte arealet til boligformål, i likhet med forrige interessent. Formannskapet skulle derfor i onsdagens formannskapsmøte ta stilling til hva som skal skje med eiendommen, og konklusjonen ble at de skal beholde tomta selv.

– Nå er det slik at vi hele tiden får signaler på at det er lite byggeklare boligtomter på Storsteinnes. Det er ingen kommunale boligfelt som er byggeklare, sa ordfører Gunda Johansen.

Kommunale tomter

Hun poengterte at kommunen snart har på plass noen byggeklare tomter i Sneve-feltet, og at det vil bedre situasjonen litt, men at der fremdeles er et stort behov.

– Vi har ikke hatt fokus på å ha tomter i kommunal regi, det er noe som vi i Balsfjord i stor grad har overlatt til privat næringsliv og entreprenører. Vi har vært veldig på hælene, sa Johansen.

Etter forslag fra Johansen og posisjonspartiene gjorde formannskapet onsdag et intensjonsvedtak. De vil beholde barnehagetomta selv. De vedtok at barnehagen skal rives og at eiendommen skal omreguleres til boligformål. Byggeklare tomter skal opparbeides og annonseres for salg på kommunens hjemmesider, og rådmannen fikk i lekse å utrede kostnadene. Tallene må være på plass før formannskapet kan gjøre vedtak omkring finansieringa.

Farlig

Kommunen har fått flere klager på sikkerheten i området ved den gamle barnehagen, og meldinger om barn og unge som tar seg inn i bygget. Det et knuste ruter og gjort en del hærverk. Kommuneadministrasjonen har allerede lagt rivning av barnehagen ut på anbud, mens politikerne i utgangspunktet ønsket å se rivninga som en del av en investeringspakke, og bruke av bundne kapitalfond.

– Vi gjør et intensjonsvedtak i dag, så fram mot kommunestyret kan rådmann få summet seg litt. Kanskje det er mulig å få inn litt informasjon om hvor raskt det kan rives og kostnadene på det, sa Johansen, før formannskapet enstemmig gikk inn for intensjonsvedtaket.

Powered by Labrador CMS