VIL SENKE AVGIFTENE: Nabokommuner har redusert kommunale avgifter i 2017. Målselvrådmann Hogne Eidissen, her sammen med Yngve Hagensen (Frp), vil ikke at målselvinnbyggerne skal betale mer enn naboene for vann og avløp.
VIL SENKE AVGIFTENE: Nabokommuner har redusert kommunale avgifter i 2017. Målselvrådmann Hogne Eidissen, her sammen med Yngve Hagensen (Frp), vil ikke at målselvinnbyggerne skal betale mer enn naboene for vann og avløp.

Vil senke avgiftene

MOEN: Målselv-rådmannen er irritert over at nabokommunene skrur ned avgiftene. Nå vil han gjøre det samme i Målselv.

Publisert Sist oppdatert

Forrige onsdag fortalte rådmann Hogne Eidissen at Målselv er i innspurten med regnskapsføringa for 2016. Når regnskapet er levert, har han en plan om å se på det kommunale avgiftsnivået i kommunen. Målet er å kunne senke avgiftene.

– Når jeg vet regnskapsresultatet, begynner jeg å se på avgiftene, for jeg ser at kommuner rundt oss begynner å sette ned sine. Det bør vi også se på. Vi ser da på selvkostavgiftene innen vann og avløp, forklarte han.

Mindre eiendomsskatt

Årsaken er rett og slett en irritasjon over at nabokommuner allerede har gjort samme øvelse.

– Når gjennomgangen er tatt, vil jeg kommer med forslag til dere på saksfeltet. Det hadde vært optimalt om vi kunne si til innbyggerne våre at i andre halvdel av 2017 så kommer ikke avgiftsregning. Jeg må presisere at det ikke er sikkert at vi klarer akkurat det, men det irriterer meg å se at kommuner rundt oss klarer det, medga han.

Dette skjer på samme tid som Målselv får økt inntektene sine på eiendomsskatten. Etter retakseringa som ble gjennomført i fjor, har kommunen budsjettert med omkring 14 millioner kroner mer i eiendomsskattinntekter i 2017. Det ser ut til at inntektene ikke blir like store som antatt.

– Helt i begynnelsen av mars vet vi statusen på eiendomskatten. Vi får inn mindre enn vi har lagt inn i budsjettet, forklarte han.

Promillenedgang?

I disse dager får bolig- og fritidsboligeiere tilbakemelding om hva retakseringa har å si for deres eiendomskattsregning, som de også har klageadgang på. Når eiendomsstatusen er klar etter at klagetida går ut, skal rådmannen gå i gang med bestillinga han fikk fra politikerne. Altså å regne på og analysere muligheten for å redusere eiendomsskatten fra syv til seks eller fem promille.

– Vi starter når vi kjenner til totalbildet, sa han.

Powered by Labrador CMS