Mulighetsseminar arrangeres for fjerde gang:

GRÜNDERE: Mulighetsseminaret skal i år se på hvordan man kan snu motgang til noe positivt. Her fra seminaret i fjor. Foto: Sol Gabrielle Larsen
GRÜNDERE: Mulighetsseminaret skal i år se på hvordan man kan snu motgang til noe positivt. Her fra seminaret i fjor. Foto: Sol Gabrielle Larsen

Vil snu motgang til fremgang

BALSFJORD: Å holde liv i en bedrift kan være vanskelig. Men motgangen kan brukes til noe positivt, mener gjengen bak gründernettverket Kreative Balsfjord.

Publisert Sist oppdatert

Tirdag i neste uke går historiens fjerde Mulighetsseminar av stabelen. Denne gangen på Malangen resort. Årets utgave har fått tittelen «Snu motgang til fremgang».

- Å drive en bedrift er mange ganger vanskelig. En eller annen gang vil man føle at man stagnerer og ikke kommer noen vei. Noen gir rett og slett opp. Seminaret har fokus på hvordan reise seg etter å ha møtt store utfordringer. Det handler om å snu seg tilbake og lære av det man har opplevd, sier Trine Strand i Kreative Balsfjord.

Kurt Knudsen i Ledelse i Nord skal holde foredrag om temaet. Det skal også de nye lederne på Malangen resort.

- De har hatt noen utfordringer de siste årene. Vi er nysgjerrig på hvilke snuprosesser de har gjort. Dette foredraget gleder vi oss veldig til, sier Strand.

Ledige plasser

Medlemmene i nettverket Kreative Balsfjord representerer et bredt spekter av bedrifter, som kafeer, hudpleie, varehandel og turisme. Her finner vi både fotografer, kunstnere, musikere, gårdseiere og tekstforfattere.

- Seminaret passer for alle. Både for de som allerede driver en bedrift – og for de som går med en liten gründerdrøm i magen, sier Strand.

Så langt har rundt 15 personer meldt seg på arrangementet, og det er fortsatt plass til flere.

-Når man kommer sammen på denne måten, bidrar man til kompetanseheving og til å løfte og styrke hverandre. Å dele erfaringer er kjempeviktig.

Bedrifter blomstrer

Det var i regi av Balsfjord kommune at Lill-Karin Elvestad og Trine Strand startet prosjektet for tre år siden. Siden har de arrangert kurs og foredrag for medlemmene i nettverket. Det er først i år at prosjektet er selvgående.

- Kommunen har vært utrolig flinke til å hjelpe oss og nå er vi selvstendige, sier Strand.

Siden oppstarten av prosjektet i 2015 har det blomstret opp flere bedrifter i kommunen.

- Det har blitt mer liv og røre i sentrum, og jeg har tro på at mer kommer. Når man står sammen og hjelper hverandre, så blir det lettere. Dersom noen ønsker å starte en bedrift, så har de ett nettverk i oss. Det er viktig å ha noen å støtte seg mot, sier Strand.

Kreative Balsfjord har rundt 25 aktive medlemmer. Mange av disse har startet ny bedrift i løpet av de siste årene.

Powered by Labrador CMS