ET VARMT JULEØNSKE: Vårin Myhre Eriksen har et varmt juleønske denne jula. Hun tatt inititativ til en julegavedonasjon til sambygdinger som trenger en omtanke denne jula. Hun håper at mange ønsker å gi en gave, skrive noen ord eller dele gleder som varmer andre denne jula. Julegavene har allerede begynt å komme inn. Foto: Kari Anne Skoglund
ET VARMT JULEØNSKE: Vårin Myhre Eriksen har et varmt juleønske denne jula. Hun tatt inititativ til en julegavedonasjon til sambygdinger som trenger en omtanke denne jula. Hun håper at mange ønsker å gi en gave, skrive noen ord eller dele gleder som varmer andre denne jula. Julegavene har allerede begynt å komme inn. Foto: Kari Anne Skoglund

Vil spre juleglede til dem som trenger det mest

BARDUFOSS: Sykepleier Vårin Myhre Eriksen ønsker å glede dem som trenger det mest i jula. Derfor har hun tatt initiativ til en julegavedugnad i Målselv.

Publisert Sist oppdatert

I Tromsø blir det samlet inn julegaver til dem som ikke får eller har råd til så mange julegaver under treet. Både på Clarion Hotel The Edge og kjøpesenteret Jekta kan frivillige bidragsytere legge en gave til noen som trenger det, under treet. Også på Finnsnes finnes en slik veldedig julegaveordning. Sykepleier og småbarnsmor Vårin Myhre Eriksen synes Målselv er en for stor kommune til å være uten en lignende ordning. Derfor har hun tatt initiativ til det som har fått navnet «Juleglede i Målselv».

– Vi vet at det er folk i denne kommunen som er ensomme i jula, og som kanskje ikke har så mange venner eller familie de får gaver av. Det er også folk som har trang økonomi og ikke har råd til å kjøpe all maten de skulle hatt i jula. Samtidig er vi mange som kan og vil gi noe til dem som trenger det mest. Med Juleglede i Målselv håper jeg at mange vil være med på noe som handler om å gi en liten glede til andre i en hektisk førjulstid, sier hun.

Kan leveres på Øverli

Juleglede i Målselv trenger manges hjelp for å nå målet sitt. Nemlig at alle brukerne av kommunens rus- og psykiatritjeneste skal få en gave. En glede som skal varme. Og skape tiltrengt juleglede.

– Jeg jobber selv i tjenesten, og jeg vet at vi har god oversikt over hvem brukerne er. Samtidig er jeg opptatt av å få fram at ingen skal føle seg «hengt ut» om de er med på Juleglede i Målselv, enten det er som giver eller mottaker. Dette er helt og holdent taushetsbelagt, sier hun.

De som ønsker å gi en oppmerksomhet til en eller flere som trenger det, kan gjøre det ved å levere en gave ved rus- og psykiatritjenestens lokaler på Øverli i åpningstida mellom 8 og 16 fram til og med 21. desember.

– Skulle det være noen som ønsker og bidra, men som ikke rekker innom på dagtid, er det mulig å ta kontakt med meg for å få levert en gave. Det er noe må vi få til, sier Eriksen, som selv bor på Bardufoss.

Gaver til voksne

I dagene før julaften skal Eriksen og hennes hjelpende alver levere gavene, og noen gaver vil bli lagt under juletreet på julefeiringa på Målselv dagsenter på julaften.

– Vi håper at «julegledene» vi får inn, er pakket inn, og at det står på klesstørrelse og kjønn på dem om det er klær. Vi vet at mottakerne vil sette pris på om det også blir skrevet noen ord på gaven, for ofte er noen gode ord like verdifulle som gaven i seg selv, sier hun.

De aller fleste brukerne av tjenesten er voksne. Eriksen sier at gavene ikke må være nyinnkjøpte. De tar imot brukte gaver, så lenge det som gis fortsatt er helt og pent.

– Vi forventer ikke at folk skal gå ut for å kjøpe en gave spesifikt til dette formålet, selv om vi setter stor pris på om det er noen som gjør det. Men mange av oss, meg selv inkludert, har det med å kjøpe inn mer enn vi trenger. Da kan det være fint å gi en av de tingene til Juleglede i Målselv. Kjøper man eksempelvis en firepakning med kaffe, kan en av dem bli en kjempefin gave. De aller fleste drikker kaffe, og de 50 kronene de sparer, kan de som har lite bruke på andre julegodter, sier hun.

Håper på ny tradisjon

Eriksens kongstanke er at Juleglede i Målselv i framtida skal gjelde for alle som er ensomme, alene eller har det trangt økonomisk i kommunen. Det første året det arrangeres, starter hun forsiktig. Men hun håper at idéen skal spre seg, at det blir en tradisjon, og at det kommer til å være flere «nisser» og «alver» i sving før jul i 2018.

– Jeg var redd for at vi i starten ville gape for høyt og dermed skape forventninger vi ikke klarte å innfri. Det tristeste som kunne skjedd, var om vi ikke klarte å få inn «julegleder» til alle, og at det var mange som ble sittende igjen skuffet. Jeg tenker at det er bedre å starte i det små og velge ut ei gruppe som trenger det, og forhåpentligvis klarer vi å engasjere mange til å være med på å gi julegaver til dem i år. Men jeg håper det kan bli en tradisjon som blir gjentatt, at flere blir med og organiserer dette, og at vi kan nå alle til neste år, sier hun.

Powered by Labrador CMS