STØTTER BYSTATUS: Styremedlem i Vinterfestivalen Frost, Bodil Nordgård, støtter idéen om bystatus på Bardufoss. Arkivfoto: Morten Kasbergsen
STØTTER BYSTATUS: Styremedlem i Vinterfestivalen Frost, Bodil Nordgård, støtter idéen om bystatus på Bardufoss. Arkivfoto: Morten Kasbergsen

Vil tenke stort – lanserer et signalbygg som nytt rådhus

ANDSLIMOEN: Det var mange som flirte da Finnsnes ville bli by. Bodil Nordgård i handelsstandforeninga og Vinterfestivalen Frost oppfordrer til å tenke stort.

Publisert Sist oppdatert

Styremedlem i Målselv Handelsstandsforening og i Vinterfestivalen Frost, Bodil Nordgård, er mer enn positiv til både bystatus og nytt rådhus.

Og hun er ikke minst klar på hva Bardufoss innebefatter geografisk.

– Byen ville da ha strukket seg fra Andslimoen og til Heggelia. Jeg har alltid tenkt på det området som Bardufoss. For meg er det naturlig å slå det sammen, og så tenker jeg at med bystatus, så følger det med mange andre offentlige tjenester som vi kanskje risikerer å miste, eller allerede har mista fordi vi ikke er en by, sier hun.

– Mange som flirte

Nordgård trekker paralleller tilbake til tiden da Finnsnes skulle bli by.

– Det var mange som flirte den gangen, men man må tørre å tenke noen store tanker. Det blir ikke by over natta, men man må starte en plass. Det hadde vært kult å få et kommunehus som skaper litt oppmerksomhet. Et signalbygg. Det må være ordentlig og helhjertet på alle plan, sier hun.

Og det kommer neppe av seg selv. Nordgårds oppfordring er da at alle kommer sammen og enes rundt saken.

– Vi må ha eierskapet til dette og ikke latterliggjøre det, oppfordrer hun.

Powered by Labrador CMS