Styreleder Hans Olav Eriksen.
Styreleder Hans Olav Eriksen.

Vil vise utlendingene lyset

BALSFJORD: Hans Olav Eriksen er ny styreleder i Malangen Resort AS. Bedriften skal bruke nordlyset og ulike aktiviteter for å lokke utenlandske turister til destinasjonen.

Publisert Sist oppdatert

– Det er mange om beinet når det gjelder kurs og konferanser, det må vi bare innrømme. Er­faringene viser at aktivitetsturisme er det vi må satse mer på, slikt som hundekjøring og nordlysturisme, sier Hans Olav Eriksen.

Sammen med sin kompanjong Eirik Tannvik i holdingselskapet Th development AS har de nå hånd om 51 prosent av aksjene i Malangen Resort AS. De resterende 49 prosentene er det Malangen Utvikling AS som sitter på. I det nye styret er det Eriksen som styrer klubba. Han vil drive Malangen Resort AS fram til en destinasjon der utenlandsk valuta blir sentral i perioder av året. Hundekjøring og nordlysturisme blir i så måte viktige aktiviteter, sammen med blant annet reinkjøring.

Han viser til destinasjoner i Nord-Finland og hva de har fått til, og mener de i Malangen nå må bygge opp aktiviteter rundt Malangen Resort for å få bedriften opp og fram. De gjør nå fremstøt i første rekke mot tyske, nederlandske og britiske turister. Et tett samarbeid med Lyngsfjord Adventure, der Eriksen også er daglig leder, skal være med på å utvikle reiselivsbedriften i Malangen.

Ny søknad

I høst trakk bedriften sin søknad om å få anlegge ei snøskuterløype fra Malangen Resort og opp til Linken, fjellpartiet mellom Meistervik og Malangseidet. Der ligger det ei hytte, og reiselivsbedriften vil bruke dette utkikkspunktet til å vise fram verdensberømte aurora polaris, bedre kjent som nordlyset. Da innstillinga fra rådmannen var negativ, trakk bedriften søknaden om skuterløyve. Nå jobber de med en ny søknad som de føler seg sikker på skal kunne få en velvillig kommunal behandling.

– Vi er enige med alle grunneiere og rettighetshavere i området, så det skal ikke være noen grunn til at søknaden vår ikke skal kunne gå igjennom. Vi er i god dialog med kommunen, og den nye søknaden blir snart levert, sier Hans Olav Eriksen.

Fra hytta på Linken på 500 meters høyde over havet er det fri utsikt til Tromsø by, og hit skal gjester fraktes opp på snøskuter, bespises, få guiding på engelsk og kunne ligge på rygg for å studere nordlyset.

– Terreng, avstand og stigning gjør at vi må ha skuterdisp for å kunne gjennomføre dette, sier Eriksen.

Opplevelser

Sammen med campen som bedriften er i ferd med å bygge opp ved Nikkavatnet, der hundekjøring blir en sentral aktivitet, og reinkjøring i tett samarbeid med Lyngsfjord Adventure i Tamok­dalen, er Eriksen sterk i troen på at bedriften skal kunne lykkes. Allerede har de hatt store utenlandske reiselivsaktører på besøk for å se på forholdene.

– Jeg føler meg rimelig sikker på at dette skal bli bra. For­håndsbestillingene er allerede godt i gang, sier Hans Olav Erik­sen.

Sommerstid vil de også ha aktiviteter som skal trekke folk til Malangen. En avtale med Nord­bynes handelssted er allerede undertegnet. Aursfjordsaga er en annen naturlig destinasjon de ønsker å knytte nærmere bånd til.

– Hotellet til Malangen Resort vil være i sentrum for alt som har med booking, salg og logistikk å gjøre. Vi skal kunne levere helhetlige pakker for både det norske og det utenlandske markedet, avslutter Hans Olav Eriksen.

Powered by Labrador CMS