FANTASTISK: Jens-Olav Løvlid uttalte, mulig noe ironisk, at han synes det var fantastisk at Høyre og Frp valgte å stemme mot hans forslag om regulering av skuterløyper i Balsfjord. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
FANTASTISK: Jens-Olav Løvlid uttalte, mulig noe ironisk, at han synes det var fantastisk at Høyre og Frp valgte å stemme mot hans forslag om regulering av skuterløyper i Balsfjord. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Ville ha skuterløyper – fikk nei fra uventet hold

BALSFJORD: I forbindelse med budsjettbehandlinga for 2020 foreslo Balsfjord Senterparti at kommunen skulle starte med å få regulert inn skuterløyper for rekreasjon og turkjøring i kommunen. Løypeforkjemperne Høyre og Frp stemte mot.

Publisert Sist oppdatert

Jens-Olav Løvlid og Balsfjord Senterparti ønsker seg snøskuterløyper i Balsfjord. I starten av måneden foreslo de i kommunestyret å starte arbeidet med regulering av skuterløyper for rekreasjon i Balsfjord. Senterpartiet og Rødt, som de fremmet forslaget med, fikk imidlertid verken med seg Arbeiderpartiet, Høyre eller Fremskrittspartiet på planene.

Ønsker rekreasjonsløyper

Jens-Olav Løvlid sier at Sp i sitt partiprogram har programfestet at de ønsker en kommunal forvaltning av motorferdselloven.

– Og da må det reguleres inn i planprogrammene våre. Ellers går det kun på dispensasjoner, som kan være håpløse å få gjennom hos Fylkesmannen. Vi er nødt til å få dette inn i arealplanen, sier Løvlid.

Han kunne for eksempel tenke seg at skogsveier, som Balsfjord kommune har en del av, kunne brukes som skuterløyper.

– Dersom de brøytes på vinteren, så kan de brukes, sier Løvlid.

Han foreslo å bruke 50.000 kroner fra disposisjonsfondet i kommende år for å komme i gang med arbeidet, før resten av utgiftene skulle bakes inn i økonomiplanen.

– Det er jo fordi vi hadde blitt nødt til å leie inn kompetent hjelp til å få det gjennomført, slik som vi jo har gjort på denne planlagte Tamok-løypa, sier Løvlid.

Fikk nei

Forslaget fra Senterpartiet og Høyre gikk ikke gjennom. Forslaget fikk 12 stemmer mot seg, fra Arbeiderpartiet, Fremskrittspartiet og Høyre. Det synes Løvlid er rart.

– Det kommer nok av en lojalitet mellom partiene som er i posisjon, men det er flere av disse partiene som er for dette i programmet sitt. Det er jo rart at de ikke følger programmet, sier Løvlid.

Han tror fordelene for Balsfjord ville vært mange med regulerte rekreasjonsløyper.

– Det er jo synd at vi ikke har det for de som bruker skuter en del, og ikke minst for eventuell turisme. Hvis man ser til Sverige og Finland, så har de en god del skuterturisme der. Og ja, de har noen problemer knyttet til det, men det har vi til bilene på veien også, sier han.

Komplisert

Da opposisjonen fikk nei i kommunestyret, var begrunnelsen at det på Malangseidet er planlagt en skuterpark som er ment for rekreasjonskjøring, og at Balsfjord kommune har omkring tusen smale eiendommer som går fra sjø til fjell. Dermed vil en slik reguleringsprosess bli vanskelig. Det mener ikke Løvlid er gode nok argumenter.

– En slik park kan sammenlignes med en slik type motocrossbane som vi har på Laurasætra. Det blir ikke det samme. Og det med eiendommene og alle de ulike grunneierne er ikke mer komplisert enn at vi kan «handle» det når den tid kommer, sier Løvlid.

Powered by Labrador CMS