Skoleskyssen går som normalt på mandag:

GODE RÅD: Daglig leder Kurt Bones i Troms fylkestrafikk ber skoleelevene vise hensyn til hverandre og ta ansvar når de tar buss til og fra skolen. Foto: Troms fylkestrafikk (Arkiv)
GODE RÅD: Daglig leder Kurt Bones i Troms fylkestrafikk ber skoleelevene vise hensyn til hverandre og ta ansvar når de tar buss til og fra skolen. Foto: Troms fylkestrafikk (Arkiv)

– Vis hensyn på bussen

MÅLSELV: Mandag skal skoleelevene sette seg på bussen igjen etter en lang sommerferie. Troms fylkestrafikk minner passasjerene om å vise hensyn til hverandre.

Publisert Sist oppdatert

Troms fylkestrafikk har sendt ut ei pressemelding med informasjon om skoleskyssen som starter opp til uka. Koronaviruset er fortsatt i omløp, men elevene skal kunne ta bussen til og fra skolen som normalt. Troms fylkestrafikk følger nasjonale retningslinjer for å sikre at smittevernstiltak ivaretas i kollektivtrafikken. Av smittevernhensyn må man fortsatt bruke dørene bak i bussen når man skal på eller av.

– Vi har fortsatt forsterka renhold på bussene, men det er samtidig viktig at alle tar ansvar, viser hensyn til hverandre og følger reiserådene. Vi ønsker alle elever en trygg og god skolestart, sier daglig leder i Troms fylkestrafikk, Kurt Bones, i pressemeldinga.

Husk reisekort

Han minner om at man må ta med seg reisekortet når man skal ta bussen, sjøl om det på noen busser ikke kan leses av fordi billettmaskinen er foran. Man skal avlese reisekortet på de bussene det er mulig. På mange busser har Troms fylkestrafikk de siste ukene plassert billettmaskinen lenger bak i bussen slik at reisekortene kan avleses ved påstigning.

– Det er kun mulig å avlese reisekort på enkelte av våre distriktslinjer og i Tromsø by, forteller Kurt Bones i pressemeldinga.

Sjøl om bussen man tar ikke har mulighet til å lese reisekortet, er det viktig å ha det med seg.

Troms fylkeskommunes reiseråd:

• Ikke reis hvis du er syk. Hvis du er syk eller mistenker at du er syk skal du ikke reise med offentlig transport.

• Bruk sykkel og andre transportmidler. Overvei å sykle, gå eller å bruke andre transportmidler istedenfor å bruke offentlig transport dersom det er mulig.

• God hostehygiene. Unngå å hoste og nyse i retning av medpassasjerer. Dersom du må hoste eller nyse bør du gjøre dette i et engangslommetørkle eller i albuekroken.

• God håndhygiene. Sørg for å ivareta god håndhygiene både før, under og etter reisen. Vær ekstra oppmerksom på dette når du har vært i direkte kontakt med felles berøringspunkter, slik som håndtak, signalknapper, armlener mv.

• Hold avstand. Forsøk å holde god avstand til andre passasjerer. Det anbefales å holde en avstand på minst en meter til andre medpassasjerer på offentlige transportmidler.

• Vis hensyn til andre reisende. Sørg for å vise hensyn til medpassasjerer og andre reisende.

Powered by Labrador CMS