Juleturn Foto: Ivar Løvland
Juleturn Foto: Ivar Løvland

Viste alle sine turnkunster

TURN: Om lag 100 gymnaster i alle aldre viste fram sine turnkunster da turngruppa i Bardu IL ønsket bygda god jul med sitt eget turnshow torsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Det var fra de aller yngste som viste fram det de har lært seg i løpet av høstens treninger, til de litt eldre ungdommene og noen voksne som definitivt har holdt på med sporten noen år. Det vistes utmerket på de kunstene som de utførte på trampetten. De tøffeste tok både en og to saltoer, og noen la også inn ekstra elementer i sitt svev. Før de elegant nok plantet beina i madrassen.

– For oss er juleoppvisninga ei fin avslutning på høstsemesteret. Nå venter en vel fortjent juleferie for både turnere og trenere, sier Linda Bjørnsund i styret for turngruppa.

Klubben har over 100 som driver aktivt med turn. Det antallet har vært rimelig stabilt de siste årene, og med rundt 20 trenere holder de aktiviteten på et godt nivå. Litt spesielt for Bardu er det at de har mange gutter som holder på.

– Det tror jeg kan komme av at vi også har mange mannlige trenere, sier Bjørnsund.

Hun mere turn er en unik idrett, ettersom alle kan være med, på sitt eget nivå.

– Vi er heldige i klubben som har så mange ungdommer som også tar tak som trenere. De bruker utallige timer i uka i hallen, roser Linda Bjørnsund.

Juleturn

11-åringene Tiril Aasvang og Simen Vars er begge klare på turn er en topp idrett å drive på med.

– Jeg tror kanskje jeg er aller flinkest i trampett, sier Tiril.

Hun har drevet på med turn 4-5 år allerede, og er med i mix-troppen til klubben. Trampett er også Simen sin favorittøvelse, selv om han ikke er spesielt myk i kroppen.

– Nei, jeg er ikke så veldig myk jeg, men vi har bra kroppsbeherskelse, sier Simen.

De synes det er flott å ha ei egen juleoppvisning for fullsatte tribuner. Selv om det er mange fremmede som de ikke kjenner som ser på.

Tiril Aasvang og Simen Vars

– Det går greit det, sier 11-åringene, som begge trener tre timer i uka med sporten sin.

Nå venter en velfortjent juleferie for både dem og de andre gymnastene i klubben.

Powered by Labrador CMS