Jens Møkleby møtte Petter Solberg:

KRAFTIG MOTOR: Jens Møkleby viste fram motoren i bilen sin til de frammøtte. – Fy f...! utbrøt en av tilskuerne da panseret ble fjernet. Foto: Morten Kasbergsen
KRAFTIG MOTOR: Jens Møkleby viste fram motoren i bilen sin til de frammøtte. – Fy f...! utbrøt en av tilskuerne da panseret ble fjernet. Foto: Morten Kasbergsen

Viste fram grombilen sin til legenden

BARDUFOSS: Målselv-mannen har bygget en fullblods racerbil. Torsdag viste han for første gang offentlig fram resultatet av tre års arbeid. Petter Solberg ble imponert over det han fikk se.

Publisert Sist oppdatert

- Det er imponerende. Bilen er veldig fint bygd med mange bra detaljer. Møkleby smiler når han snakker om bilen, så det er åpenbart at den er bygget med pasjon. Jeg gleder meg til se han kjøre den, sa motorsportlegenden.

Solberg var innom på et arrangement ved YX på Andslimoen torsdag formiddag i forbindelse med at Norges råeste bakkeløp (NRB) tok turen fra Målselv fjellandsby til Setermoen for å vise seg fram der. Ikke uventet ble det liv og røre da NRB-sirkuset inntok Andslimoen. Mange benyttet anledninga til å få et glimt av og en prat med Petter Solberg, men mange kom også for å se Jens Møklebys 1991-modell Mercedes 190. Den er bygget om til en racerbil med ei toppfart på opp mot 250 km/t.

- Jeg har selv vært med på å bygge 50 biler gjennom karrieren. Derfor vet jeg hvor lang tid det tar og hva det krever, men jeg hadde nok ikke hatt tålmodighet til å holde på i tre år. Jeg hadde kanskje klart å holde på i seks måneder på det meste, fortalte Solberg i en humoristisk tone etter å ha inspisert Mercedes-en.

Klar for bakkeløpet

Jens Møklebys bil er nå kjøreklar, men den er ennå ikke ferdig. Bilbyggeren skal selv kjøre den i bakkeløpet i fjellandsbyen lørdag, men da i en annen klasse enn Petter Solberg.

- Turtallssperra slår inn på mellom 240 og 250 km/t, men jeg tviler på at jeg kommer opp i den hastigheta i bakkeløpet. Jeg blir skuffet hvis jeg ikke klarer å kjøre løpet på under to minutter, sa målselvingen.

Jens Møkleby viste fram motoren i bilen sin til de frammøtte. – Fy f...! utbrøt en av tilskuerne da panseret ble fjernet.

Han syntes det var artig å få skryt av Petter Solberg for det arbeidet han har lagt ned i bilen de tre siste årene. Spesielt ettersom legenden har sett svært mange biler i sin karriere. Nå satser Møkleby på å gi full gass opp til fjellandsbyen på lørdag.

- Egentlig er det galskap av meg å bruke så lang tid på en sånn bil, men resultatet har blitt bra. Jeg testet den litt på onsdag, og da ble jeg veldig positivt overrasket. Bilen var langt bedre enn jeg trodde, berettet bilbyggeren fra Kjervelvlia i Målselv.

12 år gamle Brage Sebastian Rødberg fra Heggelia sikret seg Petter Solbergs autograf.

Skal gruse sønnen

Petter Solberg ga torsdag uttrykk for at det var godt å være tilbake i Målselv igjen. Spesielt nå som været har bedret seg betraktelig. Han la ikke skjul på at det er engasjementet til de som arrangerer Norges råeste bakkeløp som gjør at han har returnert til Målselv fjellandsby.

- Arrangørene har pasjon, interesse og glede av å gjøre dette. Jeg har kommet i en alder der slike ting er viktig. Jeg kan ikke være med på alt, og må derfor velge ut enkelte ting som er veldig bra og har kvalitet.

Norges råeste bakkeløp-general Jan Helge Nilssen og Petter Solberg strålte om kapp med sola på Andslimoen.

NRB er det eneste løpet legenden skal kjøre i Norge i sin avslutningssesong. Målet hans på lørdag er å slå sønnen Olivers bakkerekord på ett minutt og 39 sekunder i Fjellandsbyen. Oliver deltar ikke i årets løp fordi han deltar i et rallyløp i USA, men han vil følge med på om faren klarer å senke den ett år gamle rekorden.

- Jeg kjører nå en mye bedre bil enn Oliver hadde i fjor. Den har 150 flere hestekrefter og er lettere enn Olivers bil. Lørdag skal jeg gasse på og holde oppvisning.

Petter Solberg skal kjøre en Volkswagen Polo i bakkeløpet. Den kjører fra 0 til 100 km/t på 1,9 sekunder. Den har med andre ord svært høy akselerasjon, men han føler likevel at toppfarta ikke er høy nok for bakken opp til fjellandsbyen.

- I bakken her kommer nok bilene opp i 230 km/t på det meste, mens min bil har ei oppfart på bare 204 km/t. Strategien min er å gi full gass og å holde meg på veien. Det blir hard konkurranse, for det kommer mange bra biler til Målselv fjellandsby, sa pappa Solberg.

Han ga for øvrig uttrykk for at han har tenkt å delta i Norges råeste bakkeløp også til neste år. Da håper han at Oliver også kan delta, og at far og sønn kan stille med like biler slik at den familiære rivaliseringa i bakkeløpet blir mest mulig rettferdig.

Prøvde bilspill

Torsdag fikk Petter Solberg også prøve Andslimoen bils mobile bilspill, som for anledninga ble kalt «Norges råeste bilspill». Med ratt, gasspedal, bremsepedal og VR-briller satte den tidligere verdensmesteren alle kluter til for å slå den lokale bestetida på spillet på 3 minutter og 30 sekunder. Det gikk ikke så bra i den første runden. Solberg endte på 3 minutter og 38 sekunder. Det var han selvfølgelig ikke fornøyd med.

- Jeg må prøve en gang til, utbrøt han etter å ha kommet i mål.

Petter Solberg var dypt konsentrert da han spilte «Norges råeste bilspill». På sitt andre forsøkt slo han til med bestetid i det virtuelle billøpet.

På det andre forsøket gikk det betydelig bedre. Han endte på tre minutter og 22 sekunder, og kunne dermed forlate Andslimoen med hevet hode.

- Det var langt bedre. Jeg ble nesten svett, jeg. Det var moro, var legendens dom over sin egen innsats og bilspillet.

15 år gamle Nils-Olaf Sundheim fra Nedre Bardu var en av de som prøvde bilspillet til Andslimoen Bil.

Powered by Labrador CMS