STERK FRISTIL: William Nymo Melseth fra Bardufoss OIF viste gryende form under Romjulsrennet i Bardu lørdag. Foto: Ivar Løvland
STERK FRISTIL: William Nymo Melseth fra Bardufoss OIF viste gryende form under Romjulsrennet i Bardu lørdag. Foto: Ivar Løvland

Viste solid form

SETERMOEN: William Nymo Melseth har ikke hatt noen enorm sesong så langt. Under Romjulsrennet i Bardu løsnet det mange hakk for BOIF-løperen.

Publisert Sist oppdatert

19-åringen gikk til topps i eldste juniorklasse lørdag på den 15 km lange fristilsdistansen, der han var halvminuttet bedre enn Einar Mikal Andreassen fra Fjell skilag og over to minutter bedre enn Mellembygds Sivert Moen. Tida til BOIF-løperen var så bra at han ville vært 6. best i seniorklassen, med tre sekunder bedre tid enn klubbkamerat Erik Valnes. Bare drøyt to minutter svakere enn raskeste herreløper.

- Det er deilig å kjenne at formen er på vei. Jeg kjente allerede fra start av at det løsnet, og det er en veldig god følelse å kjenne, sier han fornøyd.

William har hatt flere eksamener før jul som har gjort at han ikke har fått ut de beste resultatene i sesongens renn så langt. Men det er også bevisst, ettersom det først er fra nyttår at de viktige konkurransene nasjonalt kommer. Da med først norgescup, og deretter NM senior med stafett for BOIF og NM junior senere i vinter.

- Nå håper jeg bare å få enda mer formoppsving til norgescupåpninga neste helg, sier William Nymo Melseth.

Han håper å kjempe seg til plasseringer topp 30 i NM og norgescup for junior denne vinteren.

- Det tror jeg absolutt skal kunne være mulig, sier sisteårs juniorløperen.

Han har tilbragt julehøytiden i Syden-varme, og mener det er ei grei oppskrift på å komme seg i toppform.

- Det ser ut til at den funker for meg, smiler han.

Det var over 300 påmeldte løpere til lørdagens Romjulsrenn i Bardu, men en del forfall renndagen gjorde at det var 263 løpere som fullførte. I herrenes seniorklasse var Torgeir Sulen Hovland fra Kvaløysletta sterkest. I kvinneklassen over 10 km fristil gikk Silje Theodorsen fra samme klubb inn til seier. Hun var 13 sekunder raskere enn Lovise Heimdal fra Bardu, med Merete Myrseth 15 sekunder bak der igjen på tredjeplass. Team Veidekke Nord-Norge stilte med sju av sine åtte løpere i Romjulsrennet, og det gjorde at kvaliteten på seniorklassene ble meget solid.

Powered by Labrador CMS