KNALLSTERK PROLOG: Erik Valnes under sprintprologen under ski-VM 2023 i Planica, Slovenia. Foto: Terje Pedersen / NTB
KNALLSTERK PROLOG: Erik Valnes under sprintprologen under ski-VM 2023 i Planica, Slovenia. Foto: Terje Pedersen / NTB

VM-drømmen brast – Erik falt i semifinalen

Erik Valnes går torsdag VM-sprinten i klassisk stil i Planica i Slovenia. Vi følger BOIF-løperens jakt på en ny VM-medalje her.

Publisert Sist oppdatert

Prologen for herrer starter rett før klokken 13.00. Erik Valnes fra Bardufoss OIF har startnummer 23. Kvartfinalene for kvinner og menn starter 14.30.

Anna Svendsen fra Tromsø skiklubb tar seg greit videre fra kvinnenes prolog. Hun går inn til en 15. plass og velger heat 4 i kvartfinalen. Kristine Stavås Skistad er beste norske i prologen på 3. plass.

Kanonprolog av Erik Valnes. Han går bedre enn alle andre fra startnummer 23 og tar ledelsen i prologen, over sekundet bedre enn Johannes Høsflot Klæbo! Er dette Erik sin store dag?

Pål Golberg er nummer tre, over tre sekunder bak "godstoget fra Sørreisa.

Til NRK sa Valnes dette:

– Det føltes bra, men det er et tungt føre og ei relativt hard løype, men jeg ble ikke surt stiv og klarte å akse litt på slutten, sa Valnes.

Han håper å få enda mer ut av heatene som kommer, og der vil BOIF-løperen prøve å ta styringa.

– Jeg vil være offensiv og fremme der og styre en del, men det er fryktelig mange som er tent her, sa Valnes til rettighetshaver NRK.

Valnes mener prologlista viser at han er pigg.

– De tegnene kan tolkes, men det er mye jobb som skal gjøres fremover, sa Erik Valnes til NRK.

Sprinttrener Arild Monsen likte det han så av de norske i prologen.

– Erik får ikke lov til å ta av, men han er heit og jeg er veldig glad for at han er tilbake. Han har så lyst til å vise det her, sa Arild Monsen til NRK.

I kvartfinalen møter Erik Valnes landsmannen Johannes Høsflot Klæbo, Edin Anger fra Sverige, Seller fra Tsjekkia, Ahonen fra Finland og Ritchie fra Canada. De går i det første kvartfinaleheatet.

– Erik viser fram tidligere takter, så dette blir en fin duell. Valnes har vist at han kan matche Klæbo, og virket avslappet og fin etter prologen. To herlige gullkandidater, sa NRKs ekspertkommentator Fredrik Aukland etter heattrekninga for kvartfinalene.

Kvartfinale

Anna Svendsen fra Tromsø skiklubb ender på tredjeplass i sin kvartfinale. Tiden er ikke god nok til semifinaleplass.

Nå er det klart for kvartfinale med Erik Valnes!

Valnes tar tet og kontrollerer feltet. Så faller svenske Anger i motbakken og river med seg halve heatet, unntatt Valnes og Klæbo som var i tet. Nå kontrollerer den regjerende verdensmester og regjerende sølvvinner kvartfinalen og blir en og to. Semifinale neste! Ett steg nærmere VM-finale og en mulig medalje.

Semifinale

Erik er i den første semifinalen. Mot Even Northug, Johannes Høsflot Klæbo, Calle Halfvarsson fra Sverige, Lucas Chanavat fra Frankrike og Ville Ahonen fra Finland.

De tre norske tar teten, så faller Valnes. Det er over, drømmen brast...

Powered by Labrador CMS