Dette er spillere og leder som i helga representerte Øverbygd under NM for G15-lag i Kristiansand.

Vant det ene settet som de hadde som mål å klare

Volleyball-laget til Øverbygd hadde ett mål før sist helgs NM; å vinne ett sett i løpet av mesterskapet.

Publisert Sist oppdatert

Det klarte laget, da de i siste plasseringskamp tok ett av tre sett i kampen mot Steinkjer.

– Vi dro ned til NM helt uten sportslige ambisjoner om å spille like godt som de andre lagene, men som én sa før NM-helga; vinner vi ett sett skal vi være fornøyde. Og det klarte gjengen, sier trener Jørn Fagervold Uleberg, som hadde med seg fem gutter og fire jenter til NM-sluttspillet for G15-lag.

Siden ei av jentene var uheldig og skadet seg før mesterskapet i Kristiansand sist helg, hadde de bare åtte spillere i alderen 13–15 år som kunne spille.

– Men alle gjorde en flott innsats og vi lærte masse av NM-sluttspillet, både spilleren og vi som var ledere, sier Jørn Fagervold Uleberg.

I innledende pulje møtte de Halden og Førde, og særlig Førde, med lange tradisjoner innen volleyball, ble litt for sterke. Likevel klarte Øverbygd 16 poeng i det andre settet mot dem.

Videre ble det kamper mot Skarphedin og Sandnes, før de møtte Steinkjer i den siste plasseringskampen om 23. og 24.-plassen.

Her er Øverbygd i aksjon under helgas NM i Kristiansand.

– Vi klarte å ta mer enn 15 poeng i omtrent alle settene, med ett par unntak, så det var ikke slik at vi ble helt utspilt. Jentene og guttene presterte godt, og var veldig fornøyd med hele NM-helga, sier Fagervold Uleberg.

Han og spillerne visste godt at nivået på de beste lagene i Norge er veldig høyt, men Øverbygd-gjengen fikk veldig mange gode tilbakemeldinger på at de, som en liten plass, klarte å stille lag i NM-sluttspillet i G15-klassen.

– Dette var på mange måter en «dannelsesreise» der vi fikk gitt ungdommene våre en opplevelse for livet. De storkoste seg hele helga, sier treneren, som synes det er artig at de som var med på helgas NM var de første som meldte seg klare for denne ukas treninger i Gimlehallen.

– Jeg tror alle har fått ny inspirasjon etter NM-helga i Kristiansand, for den var lærerik på alle møter, sier Jørn Fagervold Uleberg.

Øverbygd med en time-out i helgas NM.

Sesongen går mot slutten, men klubben skal delta i NNM i Tromsø snart med 13-årslaget sitt.

BK Tromsø sitt lag ble beste nordnorske lag i G15-klassen på en 10. plass, mens Øksil fra Vesterålen endte på en 21. plass. Det var 24 lag med i sluttspillet i klassen.

Powered by Labrador CMS