KAN IKKE VENTE EVIG: Daglig leder i Lians Caravan og Fritid, Hege Lian, sier de er avhengige av en snarlig avgjørelse om omregulering av tomta så de får solgt anlegget sitt og etablert seg på andre sida av E6. Får de ikke solgt bygget, må de etablere en filial i Tromsø i stedet. Foto: Malin Cerense Straumsnes
KAN IKKE VENTE EVIG: Daglig leder i Lians Caravan og Fritid, Hege Lian, sier de er avhengige av en snarlig avgjørelse om omregulering av tomta så de får solgt anlegget sitt og etablert seg på andre sida av E6. Får de ikke solgt bygget, må de etablere en filial i Tromsø i stedet. Foto: Malin Cerense Straumsnes

Vurderer å etablere seg i Tromsø

ANDSLIMOEN: Hege Lian er nesten sikker på at de får solgt anlegget til Lians Caravan og Fritid dersom tomta omreguleres til detaljhandel. Hun håper politikerne tar en avgjørelse så snart som mulig i deres favør – alternativet er at bobilforhandleren må etablere seg i Tromsø.

Publisert Sist oppdatert

Lians Caravan og Fritid har søkt kommunen om at tomta de nå driver på omreguleres til detaljhandel. Bygget, som rommer showrom, butikk, verksted og kontorer, har nådd bristepunktet for mange år siden, og Lians Caravan har behov og ønske om å bygge et større anlegg på andre sida av E6. Det forutsetter at de får solgt dagens bygg slik at de har egenkapital til å igangsette bygging. Dersom de får omregulert dagens tomt til detaljhandel, tror daglig leder Hege Lians at de vil få solgt anlegget lettere. Enn så lenge er det ingen som ønsker å drive storhandel på et såpass lite areal. Dersom anlegget ikke selges, blir de nødt å utvide et annet sted. Hege Lian forklarer at de vurderer eiendommer i Tromsø hvor de kan ekspandere bedriften dersom en avgjørelse ikke tas snart.

– Vi er nødt til å følge med. Det er såpass økning i markedet vårt, og vi klarer ikke å selge mer i anlegget vi har, sier Lian.

Dersom de ikke får solgt anlegget, ser de ingen annen mulighet enn å utvikle seg et annet sted. Lian forklarer at de har behov for å øke kapasiteten på ettermarkedet og verkstedtjenestene. Allerede tar de ansatte på seg ekstra arbeid fordi det ikke er mulig å ansette flere på grunn av byggets kapasitet.

– Vi har drevet på over maks i dette anlegget i mange år. Det er folkene våre som er grunnen til at vi driver så godt som vi gjør. De har vært lojale og jobbet utover kveldene fordi vi ikke har plass til å ansette flere. Det er ikke godt å være i den situasjonen for lenge, sier Lian.

Har tro på ordning

Lian understreker at det ikke vil bli snakk om å flytte hele Lians til Tromsø, men å ekspandere der. De ansatte som jobber i bedriften i dag trenger derfor ikke å være redd for å miste arbeidsplassen sin. Da er det heller framtidige arbeidsplasser og ringvirkninger fra kundene som Målselv kommune vil gå glipp av. Ikke bare de nye arbeidsplassene Lians vil skape, men også arbeidsplassene en eventuelt ny aktør i dagens Lians-bygg vil generere. Aller mest ønsker Lians å få vokse i Målselv.

– Det er det vi har kjempelyst til å få til. De ansatte fortjener det, sier Lian.

Nå er det 35 fast ansatte i bedriften, men Lian regner med at de kan ansette fem til når de nye lokalene er klare. Ved mer lagerplass vil de også kunne satse mer på nettbutikken sin, noe som også kan føre til flere arbeidsplasser i framtida. Men det forutsetter at de får solgt lokalet de er i nå. Lian var til stede under mandagens plan- og næringsutvalg, hvor Andslimoen var diskutert. Politikerne valgte å utsette en avgjørelse rundt framtidig arealbruk på Andslimoen. Saken tas opp igjen 16. mai, og de politiske partiene har fram til 6. mai å komme med innspill.

– Jeg velger å se på det som positivt. Hadde de ønsket å ikke slippe løs noe som helst, så ville de sagt det nå. Jeg regner med det går vår vei, sier Lian.

– På tide

Hun er ikke i tvil om at ny næringsaktivitet i Lians- bygget vil være positivt for kommunen. Lian har stor tro på at de får solgt tomta dersom den omreguleres til detaljhandel. Så fort de får kjøpere, tør de satse på andre sida av veien. Lians tør ikke si når hun håper de kan flytte inn i nye bygg – forhåpentligvis i Målselv.

– Vi hadde som mål å være innflyttet neste høst, men det tar litt lengre tid enn det. Det tar tid å sette opp et nytt bygg, sier Lian.

Politikerne har ei utfordring med reguleringa av Andslimoen som de nå jobber med å løse. Andslimoen har mange aktører med ulike ønsker, og samtidig må politikerne hensynta tidligere vedtak om at Andselv skal være handelssentrum i kommunen. Lian har forståelse for at det er ei vanskelig vurdering kommunen må gjøre, men tror flere aktører kan tenke seg å etablere seg midt i Nord-Norge med E6 som utstillingsvindu.

– Vi mener det er på tide å legge til rette både for etablert næringsliv og nye etablere i Målselv, avslutter Lian.

Målselv Venstre har alltid vært klar på at de ønsker detaljhandel på Andslimoen. I dagens Nye Troms skriver leder Rolf Austgard et leserinnlegg om områdereguleringa på Andslimoen. Her skriver han at Venstre ikke ønsker å sette Andselv opp mot Andslimoen for detaljhandel.

– Vi tror samfunnet og næringslivet er mest tjent med en fellestankegang i kommunen hvor mulighetene utnyttes og ikke begrenses av snevre planbestemmelser, skriver han i leserinnlegget.

Det lyktes ikke Nye Troms å få kommentar fra ordfører Nils Foshaug til denne saken onsdag.

Powered by Labrador CMS