KAN FÅ TO NYE KOLLEGER: Tidligere i sommer ønsket rådmann Rigmor Richardsen å ansette en ny kommunalsjef. Nå kan den ledige stillinga komme til å bli fordelt på to nye ansatte. Foto: Maiken Kiil Kristiansen
KAN FÅ TO NYE KOLLEGER: Tidligere i sommer ønsket rådmann Rigmor Richardsen å ansette en ny kommunalsjef. Nå kan den ledige stillinga komme til å bli fordelt på to nye ansatte. Foto: Maiken Kiil Kristiansen

Vurderer om strukturen i ledelsen bør endres på

BALSFJORD: Balsfjord kommune mangler fortsatt en kommunalsjef for helse- og oppvekst. En pågående evaluering skal avgjøre om de må søke etter en eller to nye ansatte til ledelsen.

Publisert Sist oppdatert

Da det tidlig i sommer ble klart at Rigmor Richardsen gikk over i stillinga som rådmann, ble kommunalsjefstillinga hun tidligere var ansatt i stående ledig. I juni ble stillinga lyst ut, og da søknadsfristen gikk ut i starten av juli var det seks personer som hadde søkt på stillinga. Rådmann Rigmor Richardsen sier at det var flere gode kandidater, men at søkerlista likevel var betydelig kortere enn hun hadde håpet på. Ingen er foreløpig tilsatt i stillinga, og nå vurderes det om den ene ledige stillinga skal bli til to.

To store områder

Rådmann Rigmor Richardsen har altså selv vært ansatt i stillinga som kommunalsjef for helse- og oppvekst, og vet at den som skal ha jobben får et stort ansvarsområde med mange oppgaver.

- Etter at det kom inn litt få søkere da stillinga ble lyst ledig, så har vi satt ansettelsen litt på is. Status nå er derfor at vi holder litt tilbake i påvente av ei evaluering som nå pågår, forklarer Richardsen.

Evalueringa som pågår skal ta for seg om Balsfjord kommune skal fortsette med en kommunalsjef som har ansvar for både helse og oppvekst, eller om det skal være to kommunalsjefer på dette ansvarsområdet.

- Det har vært sånn tidligere at det var en kommunalsjef for oppvekst og en for helse. Det er store ansvarsområder det er snakk om, så det er rimelig å se på om det kan være en løsning å gå tilbake til, sier rådmannen.

Går bredt ut

Hvor lenge evalueringa skal pågå er hun ikke riktig sikker på, men hun håper kommuneledelsen kan ha landet på ei løsning innen kort tid.

- Vi har hatt noen interne prosesser på det, og vi har sendt ut orientering til organisasjonene. Vi skal gå bredt ut og involvere de ansatte i evalueringa, så skal vi i ledelsen lande på noe til slutt, sier Richardsen.

Hun mener det kan skje at den samme stillinga, slik den har vært de siste årene, blir lyst ut en gang til.

- Men vi har landet på at vi vil gjøre en vurdering først, og gi oss selv litt bedre tid til å finne den beste løsningen, sier hun.

Powered by Labrador CMS