Well played, Målselv AP

Kjetil Blix Strokkenes Foto: PRIVAT
Kjetil Blix Strokkenes Foto: PRIVAT

Oppskriften er enkel, men genial:

Publisert Sist oppdatert

Debatt
Dette er et debattinnlegg. Innlegget uttrykker skribentens egne synspunkter.

1. Gå ut i media med en sak en liten stund før kommunestyremøtet, helst med en sak som gjelder en sårbar gruppe.

2. Legg frem et budsjettforslag direkte i budsjettmøtet. Ikke så tidlig at posisjonen kan vurdere det på forhånd, eller at kommunedirektøren kan vurdere konsekvensene og gi en uttalelse.

3. Legg saken inn sammen med mange andre forslag, slik at det blir ekstra vanskelig å se den totale konsekvensen på neste års budsjett og hvor mye man binder budsjettene i mange år fremover.

4. Gå ut i media etter møtet og proklamer at posisjonen er kald og hjerterå og ikke prioriteter de sårbare gruppene vi er så veldig opptatt av, og skap et inntrykk av at det er en politisk splittelse i kommunestyret.

Arbeiderpartiet, og Venstre, fulgte denne oppskriften helt forbilledlig i år også, og får nok en rekke velgere med seg på det. Og det er kanskje sånn man mener det skal være i politikken.

Målselv Høyre synes lista med forslag fra AP og Venstre var veldig bra, og vi er ikke uenig i intensjonen i noen av forslagene, kun i fremgangsmåten. Hadde forslagene vært presentert tidligere, så hadde halvparten av dem gått igjennom, slik som Rødt sitt forslag om å fjerne avkortingen i barnetrygd for de som får sosialstønad. Den andre halvparten hadde vi blitt enige om en god behandling av, og noen av dem er sågar iverksatt allerede. Rødt hadde for øvrig også et benkeforslag om en million ekstra til hjemmetjenesten, men det stemte også AP imot, formodentlig fordi de ikke hadde fått sett nøye nok på det, ikke fordi de er imot en styrking av tjenesten.

Ordlyden i avisinnleggene til AP og V er også nøye gjennomtenkt for å vri på det som ordføreren eller andre fra posisjonen sa i møtet, eller for å tillegge andre uriktige meninger. Igjen: Well played, AP og V, dere er flinke politikere. Og det er ikke ment ironisk eller negativt hvis noen skulle tro det. Det er artig og interessant å følge debatter med dere, og det er flott å se at det dyrkes frem unge, dyktige politikere fra Målselv. Dere kommer til å få flere enn Nils Ole på Fylkesting og Storting etter hvert.

Men selv om dere nå kanskje har fått mange til å tro at pengene skal stå på konto å godgjøre seg (uten renter), er jeg 100% sikker på at når sakene fremmes med en god forutgående vurdering, flyr de pengene ut av kontoen i 2022 for å skape gode tjenester for våre barn, våre eldre, og alle andre innbyggere i Målselv.

Delta i debatten
Send inn din ytring på e-post til redaksjonen@nye-troms.no

Powered by Labrador CMS