HAR TRUA: Høyres Fridtjof Winther har trua på avtalen mellom Høyre, Frp og Arbeiderpartiet, og er derfor fornøyd med Arbeiderparti-medlemmenes avgjørelse om å satse på den politiske plattformen. Foto: Maiken Kiil Kristiansen (Arkiv)
HAR TRUA: Høyres Fridtjof Winther har trua på avtalen mellom Høyre, Frp og Arbeiderpartiet, og er derfor fornøyd med Arbeiderparti-medlemmenes avgjørelse om å satse på den politiske plattformen. Foto: Maiken Kiil Kristiansen (Arkiv)

Winther er glad for Arbeiderpartiets avgjørelse

BALSFJORD: Det som etter all sannsynlighet blir Balsfjords kommende varaordfører, Fridtjof Winther, er glad for at medlemmene i arbeiderpartiet har stilt seg bak den politiske plattformen.

Publisert Sist oppdatert

Høyres Fridtjof Winther tror avtalen som Høyre, Fremskrittspartiet og Arbeiderpartiet har klart å forhandle fram er en god avtale for balsfjordsamfunnet. Derfor er han glad for at Arbeiderpartiets medlemsmøte stemte for avtalen.

- Det er vi i Høyre veldig glade for. Dette er en avtale som setter stabilitet i fokus. Det er en god avtale som legger vekt på økt potensiale og å skape vekst i kommunen. At det er en bra avtale for Balsfjord er det ingen tvil om, hevder Winther.

Fremskrittspartiet

Det som har ført til reaksjoner blant Arbeiderpartiets medlemmer er i stor grad Høyres ønske om å ha Frp med i det politiske samarbeidet.

- Frp og Høyre har samarbeidet i Balsfjord siden Frp ble etablert. Det er et samarbeid som vi er godt fornøyde med, og som vi ønsker å videreføre.

Han legger til at avtalen mellom partiene og selve samarbeidet har vært godt mottatt i Høyre.

- Vi har en litt annen organisasjonsstruktur, og plattformen har ikke vært stemt over blant medlemmene. Men vi har hatt et medlemsmøte der det var utelukkende positive tilbakemeldinger. Styret har stemt over plattformen, og der ble den enstemmig vedtatt, sier han.

Samarbeid

Avtalen legger opp til at han skal bli varaordfører i Balsfjord i perioden som kommer. Det gleder han seg til.

- Det er en utfordring jeg ser fram til. Det blir en lærerik periode for min del.

Han ser positivt på å skulle samarbeide med Arbeiderpartiet og å være i en ordførerduo sammen med Johansen.

- Jeg og Gunda kommer fra forskjellige generasjoner og forskjellige sider av politikken. Vi har nok en del ulikheter, men samtidig en gjensidig respekt for hverandre, og vi vil ta høyde for hverandre. Hun har mye politisk erfaring som jeg og andre i kommunestyret kan høste lærdom av, sier Winther.

Ikke hjemme

Winther jobber turnus, og er ikke hjemme når det konstituerende kommunestyremøtet finner sted.

- Nå i høst så blir det en del krasj med jobben. Men vi har gode vararepresentanter, så det er jeg ikke bekymret for, sier han og legger til at møteplanen forhåpentligvis vil klaffe litt bedre opp mot jobb etter jul.

Powered by Labrador CMS