KRAFTIG VIND: Ylva tok torsdag kraftig tak også i Målselv. Dette bildet ble tatt på Rossvoll torsdag formiddag, hvor flere busker hadde blåst over ende. Foto: Gjermund Nilssen
KRAFTIG VIND: Ylva tok torsdag kraftig tak også i Målselv. Dette bildet ble tatt på Rossvoll torsdag formiddag, hvor flere busker hadde blåst over ende. Foto: Gjermund Nilssen

«Ylva» tok kraftig tak også i Målselv

MÅLSELV: Busker falt over veien i Fosslia og bygningsplater løsnet fra tak på Karlstad. Kommunen var i går i beredskap da Ylva gjorde seg bemerket også i Målselv.

Publisert Sist oppdatert

Nye Troms fikk i løpet av torsdagen inn flere meldinger om hendelser rundt omkring i Målselv. I Fosslia hadde tre graner veltet over veien, og i går ettermiddag sendte Troms Kraft ut pressemelding der de skrev at det flere steder hadde oppstått strømbrudd som følge av ekstremværet. Dette gjaldt strekninga mellom Setermoen og Fossmoen, og videre fra Fossmoen og mot Olsborg. Noen steder på Andselv ble også berørt, og hele industriområdet på Andslimoen var uten strøm. Lederne på Karlstad oppvekstsenter sendte også ut melding til foreldre, der han ba dem om å være oppmerksom og gjerne hente barna på busstoppet nær skolen for å unngå at de måtte gå langt under de rådende forhold. Nye Troms var torsdag formiddag på Karlstad. Her hadde trær veltet og bygningsplater løsnet, og noen steder var vinden svært sterk. Målselv kommune var hele dagen i beredskap.

Les også: Ber folk spare på strømmen

– Onsdag kveld hadde vi noen runder på telefon med de ulike etatene for å forberede oss. Vi har blant annet sikret at nødaggregater fungerer på de mest kritiske områdene. Vi har også hatt en runde med alle entreprenører, slik at de er i beredskap om noe skulle skje, sier ordfører i Målselv, Nils Foshaug.

Da Nye Troms var i kontakt med Foshaug torsdag ettermiddag, hadde han ikke fått inn melding om at noe kritisk hadde skjedd i kommunen.

– Jeg har hørt om buskene i Fosslia og at strømmen har gått på Målselvsenteret. Men bortsett fra det forstår jeg det slik at det også er veldig lokal storm, så noen steder er verre enn andre. Men vi følger med, og om noe skjer, er vi klar, sier han.

Kommunen hadde på ettermiddagen onsdag ikke ansett det som nødvendig å sette opp krisestab.

– Vi diskuterte det tidligere, men foreløpig har vi valgt å ikke gjøre det. Men vi vurderer det også fortløpende, sier Foshaug.

Han forteller at det er begrenset hva man kan gjøre på forhånd.

– Vi har sikret at vi har folk i beredskap, men utover det er det ikke så mye vi kan gjøre på forhånd, sier han.

Heller ikke politiet hadde fått inn melding om kritiske hendelser i kommunen torsdag ettermiddag. Men de anbefalte likevel folk på utsatte plasser å holde seg inne, dersom de merket at stormen var veldig sterk.

Beredskap i Balsfjord

Balsfjordrådmann Ellen Beate Lundberg hadde torsdag ettermiddag ikke fått inn informasjon om kritiske hendelser i kommunen. Men også her hadde de beredskapen klar dersom noe skulle skje.

– Vi har til nå ikke fått inn noen meldinger som kritiske hendelser. Men vi er oppmerksomme, og vi har beredskapen på plass dersom det skulle være behov, sa hun da Nye Troms var i kontakt med henne.

Heller ikke i Balsfjord hadde de torsdag ettermiddag satt ned krisestab.

– Det har vi ikke sett noen grunn til ennå. Vi har forberedt oss så langt det lar seg gjøre, og vi følger situasjonen tett. Nå får vi bare håpe at det verste uværet gir seg ganske snart, men vi bor her vi bor, og av og til så er det slikt uvær, sier hun.

Powered by Labrador CMS