Styreleder Jørn Erik Berntsen er sterk i troen på at Reistadløpet når minst 1000 startende lørdag.

Reistadløpet: Toppløper inn – toppløper ut

Han har vunnet Reistadløpet de siste to årene. Nå er Martin Løwstrøm Nyenget klar for å gå for sin tredje strake seier.

Publisert

Samtidig er det klart at fjorårets toer i kvinneklassen, amerikanske Rosie Brennan, ikke kommer til årets to langløp i Indre Troms.

Tittelforsvarer Martin Løwstrøm Nyenget er nå påmeldt til årets Reistadløp.

Martin Løwstrøm Nyenget vant Reistadløpet i 2022, og i fjor vant han både Reistadløpet og den første utgaven av Summit 2 Senja. I påskeuka ble det klart at han også stiller i 2024-utgavene av løpene.

En som ikke kommer, er Rosie Brennan. Den amerikanske toppløperen ble kun slått av Astrid Øyre Slind i fjorårets utgave, og var påmeldt til årets renn. Hennes skismører på landslaget, Bjørn Heimdal fra Bardu, opplyser at Brennan likevel ikke kommer til rennene i Indre Troms.

– Rosie er sliten etter en lang og tøff sesong, og så ble det et litt for langt opphold mellom avslutninga på verdenscupen og Reistadløpet og Summit 2 Senja. Dessverre, for hun kunne garantert ha kjempet om årets seier også, sier Bjørn Heimdal.

Setter pris på

Han blir likevel ikke arbeidsledig som smører, selv om Brennan ikke kommer. I stedet skal han smøre ski for Team Eksjöhus, der sterke navn som Magni Smedås og Eirik Sverdrup Augdal går. I tillegg skal Martin Løwstrøm Nyenget gå for deres lag denne helga.

Rosie Brennan gir her blomsterbuketten hun fikk for sin andreplass i fjor til sin skismører, Bjørn Heimdal fra Bardu.

– Det er synd å høre at Rosie har meldt avbud, men også veldig hyggelig at vi får Martin til start. Det setter vi pris på, sier styreleder Jørn Erik Berntsen i Reistadløpet AS.

Folkefest

Han er glad for alle toppløperne som kommer, men er også klar på at det er bredden som gjør Reistadløpet til det det er:

– Det er det ingen tvil om. Det er bredden som er Reistadløpet, og til helga er vi klar for en folkefest. Med det værvarselet som foreligger er alt klart for en ny folkefest. Det blir silkeføre og bare å smøre blå extra under skiene og gå, sier Berntsen og smiler.

Bare finpuss

Han understreker at løypene er i topp stand nå, og kommer til å være helt perfekte til helgas renn. I fjor måtte løypemannskapene slite med nesten en meter nysnø i dagene før Reistadløpet.

– I år slipper vi å «brøyte» løypene. Nå er det bare finpussen som skal gjøres, og det ligger til rette for en fantastisk tur over fjellet fra Setermoen til Bardufoss i Reistadløpet lørdag, sier Berntsen.

Fire matstasjoner

Han minner om at folk kan bruke den tiden de trenger, og med fire matstasjoner underveis og smørehjelp tilgjengelig, bør de store «massene» med trimere kjenne sin besøkelsestid.

– Med det påskeværet vi har lagt bak oss bør mange også fått gått mye på ski og trent litt, sier Jørn Erik Berntsen.

Godværsløpere

Tirdag formiddag er det 730 påmeldte løpere til lørdagen. I tillegg kommer 200 løpere på «skoleløpet» torsdag, der elever fra elleve skoler skal fullføre løpets QR-utgave.

– Jeg håper vi får minst 1000 løpere til start på lørdag. Det er for 2-300 «godværsløpere» som ser været an før de melder seg på, og i år ser det ut som forholdene blir virkelig fine, sier Berntsen.

Han venter også mange flere påmeldte fra de militære avdelingene de kommende dagene, men mener de fort da passerer 2000 deltakere totalt med QR-utgavene som ble innledet sist søndag, barneløpere på Setermoen, Finnsnes og Sørreisa samt ungdomsløpet som er på Finnsnes.

Tar selvkritikk

Under søndagens QR-løp var det flere som plagdes med registreringene av kodene, og det beklager styrelederen sterkt.

– Det er veldig beklagelig, og vi tar selvkritikk på at det ikke var testet godt nok av oss. De som ikke fikk registrert turen sin skal få det gjort. Det er bare med å ta kontakt med oss på epost, gjerne med et bilde fra turen søndag, sier Jørn Erik Berntsen.

Totalt er det påmeldt løpere fra 22 nasjoner til lørdagens Reistadløp.

 

Powered by Labrador CMS