Vant første Gran Fondo Strade Blåtind med klar margin:

ENSOM VINNER: Mikael Johansen (Flora Cykleklubb) var ensom vinner og tok seg over målstreken 20 minutter før andreplassen. Foto: Even Dørum
ENSOM VINNER: Mikael Johansen (Flora Cykleklubb) var ensom vinner og tok seg over målstreken 20 minutter før andreplassen. Foto: Even Dørum

Mikael kom i mål 20 minutter før hovedgruppa

Lørdag var det 65 deltagere som la ut på den 162 km lange løypa fra Frihetsli i Dividalen til Bardufoss. Først over målstreken var Mikael Johansen, i god tid før tetgruppa.

Publisert Sist oppdatert

Det var hele 65 deltagere som stilte til start på den lengste av de to rittene som ble arrangert i samarbeid mellom Statskog og BOIF Sykkel. Etter å ha lagt 162 km bak seg, var det floraværingen Mikael Johansen som kunne løfte armene i været i sjarmøretappen gjennom Bardufoss sentrum.

– Jeg hadde forventet å være med å kjempe i teten, sier Johansen, som deltok for Flora Cykleklubb.

For den spreke syklisten ble det ingen spurt, med tiden 4.42,20 var han 20 minutter foran den neste rytteren over målstreken.

SØRFRA

Syklisten sier det var litt tilfeldig at han deltok, men angrer ikke på at han valgte å ta turen nordover.

– Jeg kom tilfeldigvis over dette rittet. Det samme som er i Steinkjær og Namsos er jo blitt veldig populære, så jeg tenkte «hvorfor ikke», sier Johansen.

Og været var det ingenting å si på for syklistene lørdag, med strålende sol og så godt som vindstille gjennom løypa.

– Nord-Norge er jo nydelig når det er flott vær, det er et flott område, sier Johansen.

ENSOMT

Johansen sier han dro fra feltet ganske tidlig, som allerede ved passering i Øverbygd sentrum hadde strukket seg ganske greit.

– Jeg syklet alene i over 100 km, det var litt ensomt, sier Johansen.

Men han mener han ikke hadde hatt noen fordeler av å ligge sammen med de andre syklistene.

– Det er en teknisk krevende løype, særlig første halvdel. Da har man ikke samme fordel av å ligge på hjul, så om man trykker litt på så kan man få litt avstand, sier Johansen.

Segmentet av løypa som går over Mauken – Blåtind, trekker han frem som en potensiell utfordring.

– Det var ikke så mye vind, men jeg ser for meg at over sammenbindingstraseen kan det nok bli tøft om man har motvind eller sidevind.

HVILE

Vinneren dro på et lite smil når han krysset målstreken, og så ikke ut til å ha tatt seg helt ut heller i løpet av den 16 mil lange sykkelturen.

– Jeg prøvde å porsjonere ut kreftene så det skulle holde helt til mål. Tok det litt med ro, og så var det nedoverbakke her siste kilometeren, så da får man hentet seg inn litt igjen, sier Johansen.

Powered by Labrador CMS