Topper tabellen klart halvveis:

MER JUBEL?: Bardu venter i første kamp til uka for serieleder Mellembygd, og da håper lagkaptein Lasse Rubbås Sandmo at de kan juble like mye som de gjorde etter vårkampen mot samme motstander, som dette bildet er hentet fra. Foto: Ivar Løvland
MER JUBEL?: Bardu venter i første kamp til uka for serieleder Mellembygd, og da håper lagkaptein Lasse Rubbås Sandmo at de kan juble like mye som de gjorde etter vårkampen mot samme motstander, som dette bildet er hentet fra. Foto: Ivar Løvland

Mer Mellembygd-jubel i vente?

Mellembygd topper sin avdeling i 6. divisjon når høstsesongen starter til uka. Da skal fem av ni kamper spilles på et velkjent underlag for de blå og hvite.

Publisert Sist oppdatert

– Det skal ikke bli enklere for motstandere å slå oss med Jensberg-gress under knottene. Det gir oss kanskje en ekstra fordel, når alle de andre lagene er vant til bare kunstgress.

Det sier Lasse Rubbås Sandmo, som sammen med sine lagkamerater tar imot Bardu til lokaloppgjør og toppkamp onsdag til uka. Mellembygd topper tabellen med tre poengs margin til nettopp Bardu etter halvspilt serie, men Bardu har spilt en kamp mer. Det betyr at i praksis vil avstanden kunne være ni poeng mellom dem om Mellembygd går seirende ut av onsdagskveldens oppgjør på Jensberg gressbane ved Rundhaug.

– Vi går for seier, men det blir sikkert ikke lett. Jeg tror Bardu har styrket laget, sier midtstopper Rubbås Sandmo.

På samme nivå

I sesongåpninga de to lagene imellom vant Mellembygd 3-1, etter tre skåringer av Tobias Ferdinand Rubbås. Etter det ble det også bare seire for MIL-gutta, fem strake i tallet.

Så mye svakere er ikke Mellembygd heller blitt i løpet av sommerukene:

– Vi har omtrent samme styrken på spillerstallen vår. Vi mister Håkon Nordmo og Sigurd Alterskjær Eriksen som reiser sørover for skolegang, men får en spiller som Espen Langnes tilbake etter skade. I tillegg til et par andre nye tror jeg vi blir omtrent like sterke som i vår, sier Rubbås Sandmo.

Opprykksprat

For Mellembygd er seier i hver kamp målet. Skulle sesongen ende med avdelingsmesterskap, må de ta alt derfra.

– Da må vi ta en prat i gruppa om vi vil spille 5. divisjon neste sesong, sier han.

Styrke hjemme

Vårsesongens siste kamp var første kampen de spilte på eget gressunderlag. Da var det nærmere 100 tilskuere som omkranset banen. De håper midtstopperen kommer også på alle høstens hjemmekamper.

– Det er stor interesse rundt laget i bygda, og det er en stor styrke for oss, sier Lasse Rubbås Sandmo før høstsesongen sparkes i gang.

Powered by Labrador CMS